Made In Denmark

Kjeldsen før Made in Denmark: Fokus ligger ikke på Ryder Cup

Billede
Foto: Ross Kinnaird / Getty Images

(HIMMERLAND) — Danmarks for tiden bedste golfspiller, Søren Kjeldsen, har blikket rettet mod sit eget spil – og ikke andet – når Made in Denmark skydes i gang på torsdag.

Han nåede lige præcis ikke at kvalificere sig automatisk til Ryder Cup via ranglisterne, men ligger stærkt i periferien til et af de tre wild cards, som den britiske kaptajn sætter navne på om præcis en uge.

Men Søren Kjeldsen vil ikke tænke på Ryder Cup i Himmerland, selv om Europas prestigefyldte match mod USA sidst i september alligevel betyder en del.

— Det har aldrig virket for mig, når man presser på og har brug for et godt resultat. Det er 100 procent, siger Søren Kjeldsen om udsigten til og snakken om Ryder Cup.

— Jeg synes faktisk, jeg har været god til, at Ryder Cup ikke har fyldt ret meget. Og det gør det fortsat ikke for mig. Men det betyder ikke, at det ikke er vigtigt for mig at komme på det hold. Tværtimod. Men jeg sidder ikke og kigger på ranglisterne. Det er et meget bevidst valg, siger Søren Kjeldsen.

Den 41-årige nordjyde kender sig selv og ved, at hvis han tænker for meget over, hvilke resultater, der giver adgang til forskellige turneringer, så ryger fokus fra det, det hele handler – hans spil.

— Med det samme, du begynder at se på, hvad er deadline for den turnering, og så skal du være dér, så bliver det sådan en ingeniør- og revisor-agtig indgang til det. Og det dur ikke.

— Når jeg spiller god golf, så spiller jeg det med et smil på læben, med lidt lethed og noget leg i det. Og så nyder jeg at være derude. Og det er meget langt fra det med at sidde og kigge på lister, siger Søren Kjeldsen.