Made In Denmark

Sidste Ryder Cup-pladser i spil til Made in Denmark

Billede
Foto: Charles McQuillan / Getty Images
Darren Clarke mangler kun at sætte navne på sine tre wild cards til det europæiske Ryder Cup-hold.

Brikkerne til det europæiske Ryder Cup-hold, der om en måned skal forsvare trofæet på amerikansk græs, er stort set på plads. Selv om Made In Denmark i denne uge set fra kalenderen er sidste mulighed for at kvalificere sig via ranglisterne, er spillet nu afgjort i forhold til de ni pladser, der giver automatisk adgang.

Efter weekendens turneringer i Tjekkiet og USA ligger det fast, at Ryder Cup-kaptajn Darren Clarke nu kun skal bekymre sig om at håndplukke tre spillere, der skal med via et wild card. Og hér kommer Made In Denmark i den grad i spil.

En håndfuld spillere bejler i Himmerland til Darren Clarke. Eksempelvis belgieren Thomas Pieters – trods en andenplads i D+D Real Czech Masters i søndags og en fjerdeplads ved siden af medaljeskamlen ved OL i Brasilien. Pointene i slutspurten rakte ikke til, at den 24-årige belgier kunne indhente konkurrenterne på pointlisterne.

Men også med danske øjne er der noget på spil. For Søren Kjeldsen kan blive en joker for Darren Clarke i Minnesota for måske at skabe balance på et ungt Ryder Cup-hold, hvor fem af de foreløbig ni udtagne spillere er med for første gange. Kjeldsen ligger præcis på den forkerte side af de to lister, der giver automatisk adgang til holdet.

Derfor spekuleres der også i, om Søren Kjeldsen måske bliver parret med netop Darren Clarke, når boldene til de indledende runder bliver fordelt i morgen, tirsdag. Det vil give Kjeldsen en gylden chance for at påvirke og måske overbevise Ryder Cup-kaptajnen om, at et af de tre wild cards skal være dansk.

Her er det europæiske Ryder Cup-hold ind til nu:

  • Rory McIlroy
  • Danny Willett – debut
  • Henrik Stenson
  • Chris Wood – debut
  • Sergio Garcia
  • Rafael Cabrera-Bello- debut
  • Justin Rose
  • Andy Sullivan- debut
  • Matthew Fitzpatrick- debut