Tour

Tre danske kvinder forsøger at spille sig på LPGA-touren i USA

Billede
Foto: Tony Marshall / Getty Images
Nicole Broch Larsen er en af tre danske kvinder, der til efteråret forsøger at spille sig til et tour-kort til LPGA i 2017.

Med både økonomiske og sportslige incitamenter forsøger tre af Danmarks bedste kvindelige golfspillere til efteråret at spille sig til en adgangsbillet til den stærke, amerikanske LPGA-tour.

Nanna Koerstz Madsen, Nicole Broch Larsen og Emily Kirstine Pedersen har alle tre lagt indgangsfee til tour-skolens fase 2 i håbet om at komme helt igennem nåleøjet, så de i 2017 kan konkurrere mod resten af verdenseliten med navne som Lydia Ko, Brooke Henderson, Stacy Lewis og Anna Nordqvist.

LPGA-touren lokker også med præmiesummer, der typisk er 6-8 gange større end på Ladies European Tour. Samtidig kan spillerne sikre sig betydelig større eksponering og derfor også tiltrække sponsorer, der kan få livet som kvindelig golfspiller til at være økonomisk bæredygtigt.

Fase 2-turneringen spilles den 20.-23. oktober på Plantation Golf & Country Club i Florida. Kvalifikationen til den amerikanske tour består af i alt tre faser.