Made In Denmark

Thomas Bjørn før Himmerland: Jeg er bare ikke på toppen

Billede
Foto: Mark Runnacles / Getty Images
Thomas Bjørn erkender, at han både fysisk og mentalt ikke er på toppen før Made in Denmark.

(HIMMERLAND) — Danmarks mest vindende golfspiller gennem tiden er ikke i topform, når han i morgen kl. 8:30 slår ud på hul 10 i Made in Denmark sammen med den tyske verdensstjerne Martin Kaymer og svenskeren Robert Karlsson.

Spillet og resultaterne har ikke været der i år, erkender Thomas Bjørn, der går ind til turneringen i Danmark med meget dæmpede forventinger.

— Træningsmæssigt kører det stadigvæk på et meget lavt niveau. Jeg kan ikke få den mængde i det, som jeg gerne vil, og så er det svært at få tingene til at hænge sammen, lyder det ærligt fra Thomas Bjørn, som tidligere på sæsonen faktisk frygtede, at karrieren var slut.

Det er især ryggen, der driller, og det har spoleret sæsonen for den 45-årige silkeborggenser og forhindret ham i at træne optimalt. Han siger selv, at de sidste 18 måneder ikke har kørt efter planen. Og det påvirker også hans selvtillid.

— Man må tage det, som det kommer og arbejde videre. På et eller andet tidspunkt vender det. Om det bliver i denne uge, eller hvornår det bliver, kan jeg ikke pege på.

Thomas Bjørn måtte i bogstaveligste forstand lægge sig ned i seks uger i starten af sæsonen i februar efter Omega Dubai Desert Classic, og han føler stadig, at han beskytter kroppen meget, når han spiller.

— Jeg kan jo ikke svinge og spille frit. Så mister man længden, og så er der så mange ting, der pludselig ikke passer sammen. 

Han hæfter sig dog ved, at kroppen er ved at komme i gang igen og at han kan skrue op for den fysiske træning.

Den konkrete målsætning for resten af 2016-sæsonen er at få fysikken på plads og så ellers at se frem mod 2017.

— Nu vil jeg godt have denne har sæson færdig på en okay måde, få spillet lidt golf og prøve ikke at være så hård ved mig selv med resultaterne. Så må jeg se, om ikke jeg kan få noget mængde i træningen og fysikken hen over vinteren, så jeg kan gå ind til en ny sæson og føle, at kroppen kan være med. 

— Vi tager det, som det kommer. Men jeg synes, der er sådan nogle små tegn her og der på, at det går i den rigtige retning fysisk nu, siger Thomas Bjørn.

Se i øvrigt videoen herunder, hvor Thomas Bjørn er holdkaptajn i ‘buzz golf’.

Så er fænomenet 'buzz' også testet af på golfspillere

Hey, Soren Kjeldsen. Slå lige fra bunkeren, mens du får stød i armen.Fænomenet 'buzz golf' blev i dag testet før Made in Denmark på European Tour.

Opslået af Piitch.dk på 23. august 2016