Made In Denmark

Sky Sports storroser Made in Denmark: De danske golffans er fantastiske

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images
Tilskuerne jubler på dag 1 på hul 16, hvor svenske Robert Karlsson lavede turneringens første hole in one.

(HIMMERLAND) — Har Made in Denmark-turneringen i Himmerland placeret Danmark på Europa Tour’erns verdenskort? Hvis man spørger hos en af golfsportens helt store spillere, Sky Sports, der producerer tv-signaler og direkte golf til hele verden, er der slet ingen tvivl.

Sky Sports er blevet forelsket i Made in Denmark. Turneringen er fed, arrangementerne rundt omkring golfspillet er enestestående, og så er selve banen beundringsværdi og et klart forbillede for mange andre baner på Europa Tour’eren.

— Den (banen, red.) er en lille perle. Det er ikke den længste, men den er i en fantastisk stand. Og så er 16. hul bare vidunderlig – det er en skønhed, fortæller John E. Morgan, der er banekommentator hos Sky Sports og derfor følger spillerne med rundt på de 18 huller, i et frokostinterview med piitch.dk.

Enestående danske tilskuere

Som kommentator hos Sky Sports og tidligere professionel på PGA Tour’en har han mange kilometer i benene på baner rundt omkring. Han var også med til at dække Made in Denmark sidste år, og for ham er det uomtvisteligt, hvad der adskiller turneringen i Himmerland fra resten af Europa.

— Publikum, svar han meget klart.

— Måske kommer der 100.000 tilskuere i år. Det er jo skræmmende og næsten helt utroligt. Og alle er bare så glade og involverer sig i, hvad der sker på banen. Overalt ser vi folk klappe og engagere sig. Det er enestående, og det bør være et benchmark for resten af Europa Tour’en – også i forhold til, hvor skørt og underholdende, det er lavet hér, siger John E. Morgen med henvisning til den musikfestival, der i år er bygget udenpå Made in Denmark.

Festivalkonceptet vil blive kopieret af andre

Han er brite, er selv fra Somerset og har derfor altid haft den årlige Glastonbury-msuikfestival tæt på. Og koblingen mellem golfspillet om dagen og det sociale og musikken om aftenen tror han, vil blive kopieret inden længe.

— Konceptet heroppe kan faktisk starte en lavine, hvor andre turneringer i kapløb med hinanden vil forsøge at få tilsvarende elementer og underholdning ind, siger John E. Morgan, mens en af hans Sky-medkommentatorer sætter sig ned.

De siger begge samstemmende, at banen og de enkelte huller adskiller sig fra resten af touren. For tilskuernepladserne rundt omkring er så godt designet, at det giver folk, der kommer hertil, en fed oplevelse – igen med en direkte henvisning til hul 16:

— That’s the baby! That’s the baby!

Tilskuerne kommer tæt på spillerne, og der er noget at se på hele vejen rundt.

— Og tilskuerne dukker jo op. Det er fantastisk. Selv ved pro-am-turneringen i går (onsdag, red.) var der mange ude på banen.

Et chok, hvis det ikke fortsætter

Men der er også ting, som Lars Larsen og hans stab på Himmerland Golf & Spa Resort bør overveje at justere. Sky Sports roser, at der er kommet cirka 50 meter mere på hul 18. Men generelt bør hullerne gøres lidt sværere og udfordrende, så der ikke kan scores så lavt, som der foreløbig er blevet på dag 1 med eksempelvis belgieren Thomas Pieters rundt i ni under banens par.

De skal til at forberede eftermiddagens live-sending. Så afslutningsvis lufter vi lige dagens store nyhed i Himmerland – at Made in Denmark overlever næste år med derefter lever en uvis fremtid.

— Hvis de ikke forlænger aftalen med flere år, vil det virkelig være et chok for touren. Vi kan ikke undvære Made in Denmark. Alle har investeret så meget i det her fede projekt, og så mange er blevet forelsket i det, siger John E. Morgan.