Made In Denmark

Politisk afvisning til Lars Larsen og Made in Denmark

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images
Lars Larsen må lede videre efter medfinansiering til Made in Denmark. For politikerne kommer ikke med flere penge.

Der kommer nok ikke mere offentlig støtte til golfturneringen Made in Denmark i Nordjylland. I hvert fald ikke fra de to parter, der siden starten i 2014 i en tre-årig periode har støttet Lars Larsens projekt med millioner af kroner.

Både Region Nordjylland og Aalborg Kommune afviser, at der er flere penge på vej i fremtiden.

— Vi må ikke yde driftsstøtte, og vores intention har hele tiden været kun at igangsætte projektet. Nu må det kunne køre rundt på anden vis. Jeg har svært ved at se, at vi skulle yde støtte igen, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Nordjyske Stiftstidende.

Regionen bidrog i turneringens to første år med 7,5 millioner kroner, mens støtten i år – efter en rodet politisk proces – blev reduceret til fire millioner kroner.

Heller ikke fra Aalborg Kommune skal Lars Larsen forvente yderligere hjælp i form af skattekroner.

— Vi har haft en aftale med Made in Denmark, som vi har levet op til. Vi har støttet med to millioner kommunale kroner om året i 2014, 2015 og 2016, og så skal vi næsten have skæld ud for det efterfølgende. Det, synes jeg, er lidt tankevækkende, siger Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til avisen.

Lars Larsen sagde i går, at han vil kigge på Danmarkskortet og se efter andre steder og andre samarbejdspartnere, hvis ikke politkerne i Nordjylland kommer på andre tanker.

— Det er ikke en trussel. Det er en konstatering. Hvis ikke man kan finde økonomien her, må vi finde et andet sted. Danmark er et lille land, så det er muligt, det er nødvendigt, at turneringen flytter rundt til to-tre forskellige steder. Det tror jeg, den kommer til på et tidspunkt, siger Lars Larsen.