Made In Denmark

Se video af Cappelens hole-in-one: Det er ‘once in a lifetime’

Billede
Foto: Fra brugervideo
Tilskuerne brød ud i jubel, da Sebastian Cappelens tee-slag på Himmerland Hill landede bag pinden og trillede i koppen.

Det var en storsmilende fynbo, Sebastian Cappelen, der lørdag middag kom i klubhuset med den første danske hole-in-one i Made in Denmarks historie. Den 26-årige fynbo har i år spillet på Web.com-touren i USA, men han besluttede at prioritere Danmark i stedet for et slutræs med håb om at kvalificere sig til PGA-touren i USA. Og det vil han nok aldrig fortryde.

Cappelen leverede varen foran det massive publikum på Himmerland Hill – Gattens absolutte perle og mest besøgte hul.

— Jeg tror ikke rigtig, der er ord til at beskrive det. Det er en drøm, der går i opfyldelse på alle leder og kanter. Det er once-in-a-lifetime, lød det om drømmeslaget på 16. hul.

Cappelen havde spillet otte fremragende første huller med fire birdies, men de blev alle udlignet af bogeys på vej på til 16. Så han var even for dagen inden det voldsomme møde i gryden og de mange tilskuere på Himmerland Hill.

Så vildt var det, da Sebastian Cappelen lavede hole-in-one på …

Se den vilde video af Sebastian Cappelens hole-in-one på Himmerland Hill, som en af tilskuerne fangede på skråningen.(Læs hele historie: 'Det er once-in-a-life-time' – http://goo.gl/X0H9iX)

Opslået af Piitch.dk på 27. august 2016

En wedge uden for meget spin

Analysen for Sebastian Cappelen og hans caddie før det historiske slag på Himmerland Hill var, at den skulle have en lille, flad wedge uden for meget spin for at holde den under vinden. Den 26-årige odenseaner havde lige set Dean Burmester slå den lidt højre for pinden med spin. Men der var masser green at arbejde med bag pinden. Så spin var ikke nødvendigt, var Cappelens vurdering.

— Den landede helt perfekt, tog et lille hop frem og kom ellers stille og roligt tilbage til hullet, lyder Sebastian Cappelsens referat af det unikke moment, der vil blive skrevet i historiebøgerne.

Og han havde svært ved helt at forstå virkeligheden, da han gik ned i gryden, op på green for at tage bolden op af koppen og med et glædesudbrud kaste ‘esset’ ud til publikum.

— Jeg var i chok, efter det skete. Det var bare et stort brøl. Der var bare støj alle vegne. Det var helt fantastisk.

Sådan ser et historisk scorekort ud. Afleveret af Sebastian Cappelen i klubhuset med et hole-in-one på Himmerland Hill.
Sådan ser et historisk scorekort ud. Afleveret af Sebastian Cappelen i klubhuset med et hole-in-one på Himmerland Hill.

På linje med Masters-vinderslag

Og det ér et minde, der bliver svært at overgå for fynboen – at stå i Danmark, stå på 16. hul og være den første dansker til at hole den fra tee foran dét publikum.

— Jeg sagde til Martin efter hullet, at det næste, der kommer til at overgå det her, bliver når jeg holer det vindende put til Masters. Vi ved at være deroppe. Det er en kæmpe oplevelse. Den bliver husket for livet.

Hvor lang tid kan man leve på sådan et ‘ace’?

— For evigt. Jeg er ligeglad med, hvordan jeg spiller i morgen. Nej, selvfølgelig skal der gøres en god indsats. Men det er en god en af have i baghånden, hvis ikke det går helt godt i morgen, for så kan man altid se tilbage på den her.

Men ‘esset’ følger også en Garia-buggy, som nu – på en eller anden måde – skal fragtes over Atlanten til USA, hvor Sebastian Cappelen bor til daglig.