Made In Denmark

Haastrup meldte sig ind i den sjove ende i Himmerland: Bedre end Wentworth

Billede
Foto: Jan Mindegaard / Piitch.dk
Mark Haastrup var en af lørdagens danske perler i Himmerland med en runde i fem under par.

(HIMMERLAND) — Det var på et hængende hår, med det yderste af neglene og sikkert også på grund af voldsom vind til de sene spillere om eftermiddagen, at Mark Haastrup kvalificerede sig til weekendens 36 huller i Himmerlands Made in Denmark.

Men 32-årige Haastrup byttede på den første finaledag fredagens svingende spil ud med drømmegolf på stort set alle 18 huller. Fra tee, på fairway og på green virkede jernene og kroppen, og Haastrup kunne registrere seks birdies og en enkelt bogey på scorekortet for lørdagen.

— Jeg er meget, meget glad. Bare måden, jeg spillede på, var rigtig godt i dag. Jeg slår rigtig mange gode slår og er i kontrol. Det var dejligt efter mine sidste ni huller i går, sagde Mark Haastrup efter runden.

De fem under for runden giver ham et voldsomt hop op på leaderboard, hvor han nu – i skrivende stund, hvor de førende spillere stadig er på banen – kravler ind i top 15.

— Jeg har ikke rigtig sat noget mål fra start, men ville selv følgelig gerne spille alle fire runder. Jeg ved, at hvis jeg spiller lige så godt, som jeg kan og har gjort i dele af sæsonen, så kan jeg godt skyde fem under herude, sagde Mark Haastrup, der måske ikke lige frem stoppede karrieren sidste år, men så i hvert fald satte den lidt på stand by.

Han er, lige som mange af de andre danskere, imponeret kulissen og tilskuernes opbakning hér i Himmerland.

— Det er fantastisk. Jeg har spillet på Wentworth (i udkanten af London, red.) med englændere og spillet British Open også, hvor de lokale spillere ikke er i nærheden af at blive behandlet på samme måde som her. Og det er overalt – lige fra hul et og op til hul 16. Det er virkelig, virkelig flot.

Meteorologerne har været skånsomme ved Himmerland ind til videre i år. Men i morgen bliver lørdagens sol skiftet ud med noget vådt fra oven, masser af vind og beskedne 15-16 grader. Det er forhold, som Mark Haastrup har det okay med.

— Jeg tror, det kommer an på dagen. Hvis det blæser meget, kan man jo godt blæse en lille smule ud af rytme, og så kan det gå hurtigt galt. Så det kommer meget an på, om man føler sig komfortabel.