Made In Denmark

Overblik: Danskerne spillede sig ud af topstriden i Himmerland

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images
Lørdagen i Himmerland vil blive huske for Søren Kjeldsens tifo til tilskuerne som tak for den overvældende opbakning igen i år - og selvfølgelig Sebastian Cappelens historiske hole-in-one på samme hul, Himmerland Hill, lidt tidligere på dagen.

(HIMMERLAND) — Der skal ske mirakler, hvis en dansker skal blande sig i topstriden i European Tour-turneringen, Made in Denmark, i morgen, søndag.

Hverken Jeff Winther eller Søren Kjeldsen kunne i dag følge op på fredagens flotte runder og mistede med en runde hver i to over banens par taget på toppen af leaderboard.

Til gengæld markerede Mark Haastrup og den kun 18-årige amatør, John Axelsen, de danske farver på en solrig lørdag i Himmerland. Haastrup tog et ordentligt spring op af listen med seks birdies og en runde i -5, mens John Axelsen igen viste målrettet og aggressiv golf – en enkelt eagle, fem birdies og tre bogeys stod der på scorekortet.

Alle fire ligger på en delt 12. plads inden søndagens afgørende finale med syv slag op til feltets førende.

Men lørdagen vil alligevel blive skrevet i historiebøgerne. Datoen – 27. augst 2016 – blev dagen, hvor en dansker noterede en hole-in-one på Himmerland Hill foran et vildt begejstring publikum på 16. hul. Sebastian Cappelen leverede samlet set ikke en drømmerunde, men 1’eren i ‘gryden’ reddede og ryddede alt. Det blev et scorekort, som Cappelen ville have i hukommelsen mange år frem.

Lucas Bjerregaard skal ud i den anden bold søndag morgen efter en ærgerlig 77’er, mens Daniel Løkke smed en ellers lovende dag på bagni med en dobbelt og fire bogeys på de sidste syv huller.

Til gengæld blev spændingen udvidet øverst på leaderboard. Waliseren Bradley Dredge smed et enkelt slag samlet med en runde en over par. Han har nu fem spillere – David Lipsky, Thomas Pieters, Adrian Otaegui og Joakim Lagergren samt en farlig Martin Kaymer – lige i hælene.

Det bliver en tæt finale søndag med en udfordring, spillerne endnu ikke har mødt i år i Himmerland: Meteorologerne har lovet både regn og blæst fra morgenstunden. Som vejrudsigten ser ud lige nu, vil de sidste spillere dog have fordel af, at vinden skulle have af efter frokost.