Made In Denmark

Søren Kjeldsen efter blandet lørdag: Himmerland er verdens femte ‘major’

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images
Lørdagen i Himmerland vil blive huske for Søren Kjeldsens tifo til tilskuerne som tak for den overvældende opbakning igen i år - og selvfølgelig Sebastian Cappelens historiske hole-in-one på samme hul, Himmerland Hill, lidt tidligere på dagen.

(HIMMERLAND) — Der skulle mere til, hvis Søren Kjeldsen ville gøre sig seriøse forhåbninger om at spille med om titlen, end det, han leverede på de 18 huller i dag. Det blev en pose blandede bolsjer for Kjeldsen, som med fire bogeys og to birdies – den ene en perle på sidste hul – måtte slippe grebet til toppen af leaderboard.

— Det var en svær dag for mig. Jeg fandt aldrig rigtig niveauet, og det var sådan lidt over hele linjen. Det var lidt ærgerligt. Men jeg må kigge på, hvad der skete og lære noget fra det. Niveauet var bare ikke højt nok. Men dén birdie på sidste hul giver mig dog stadigvæk lidt håb, lød Søren Kjeldsens egen evaluering af runden og den samlede 12. plads, han gled ned på.

Til gengæld havde han en overraskelse med på runden til publikum på Himmerland Hill – dér, hvor han sidste år blev hyldet med en tifo, hvor alle tilskuere med hvert sit røde skilt markerede Kjeldsens jubilæumsturnering nummer 500.

Kjeldsen efter blandet lørdag: Det er så vildt, overvældende o…

Himmerland er golfsportens 'femte major' – ikke TPC Sawgrass og The Players Championship (… synes Soren Kjeldsen) �

Opslået af Piitch.dk på 27. august 2016

Efter at have slået ud fra tee på hul 16, fandt han et banner frem fra gemmerne til ære for publikum: “Verdens bedste fans – SK 529”, stod der med reference til, at dette års turnering er hans nummer 529 på Europa Tour’en.

— Nu var det min tur til at komme op ad 16. hul og overraske dem (tilskuerne, red.) lidt. Jeg ville bare gerne sige tak for den støtte, jeg – og alle – får derude. Det er så vildt, overvældende og fantastisk igen at mærke. Så det var min lille hilsen tilbage, sagde Kjeldsen.

Det er alle tre år i træk, at de danske golffans møder talstærkt op i Himmerland for at støtte turneringen og bakke pro’erne på banen op. Og det ér bare noget særlig for spillerne.

— Jeg kunne gøre det dér hver uge året rundt. Det bliver man aldrig træt af. Også når man hører de andre spillere. Det er overvældende, og vi er ikke vant til at blive taget imod på den måde. Så det viser jo bare, at det danske publikum følger med i golfen – også når vi ikke er i Danmark. Og så kommer de ud og støtter os, når vi er her. Og det er mega-fedt.

Den tyske verdensstjerne, Martin Kaymer, gav efter lørdagens runde udtryk for, at 16. hul og Himmerland Hill bare er noget helt specielt – også selv om hullet hører til blandt de korte par 3-huller. Og det er værd at notere, synes Søren Kjeldsen, som gerne vil have ændret navnet på golfsportens ‘femte major’.

— Det er selvfølgelig fedt at få nogle af de rigtig store navne, der så også tager herfra med følelsen af, at det her er stort. Den der TPC Sawgrass (The Players Championship på PGA-touren, red.) kan man godt fjerne som den femte major. Det er dén her.

Herunder: Se Søren Kjeldsens tifo til de danske golffans på Himmerland Hill.

Kjeldsen's banner for the MID fans

'The world's best fans'Søren Kjeldsen's classy touch earlier on.

Opslået af European Tour på 27. august 2016