Made In Denmark

Thomas Bjørn om exit: Det er halv-tought og op ad bakke

Billede
Foto: Mark Runnacles / Getty Images
Thomas Bjørn er ikke med i det sjove selskab i weekenden i Made in Denmark. Kroppen driller ham stadig.

(HIMMERLAND) — Det blev blev aldrig den weekend, Thomas Bjørn havde drømt om. Ikke spillemæssigt, i hvert fald. 36 hullers golf torsdag og fredag. Så måtte han pakke køllerne med en samlet score på +5 for de to dage og ikke i nærheden af at klare cuttet i den tredje udgave af Made in Denmark.

— Golfen er ikke rigtig til det i øjeblikket. Der er ikke så meget at sige, erkender Thomas Bjørn, der ved, at han skal tilbage i værkstedet og få kroppen og fysikken på ret køl igen.

Allerede inden Made in Denmark pillede han forventningerne fuldstændig ned: Det har været et afsindigt sløjt år for ham. Ja, faktisk er de sidste 18 måneder ikke kørt efter planen. Folk heroppe skulle ikke regne med drømmegolf fra den 45-årige silkeborggenser, der med topresultater og trofæer gennem tiderne har været med at at markere og løfte dansk golf på verdenskortet.

Jeg kan ikke få det til at hænge sammen

Og det ærgrer ham, at han ikke kan indfri forventningerne for de mange tusinde danske golffans, der vil møde op her i weekenden til finalerunderne i Himmerland.

— Hér har man jo ikke lyst til at rejse hjem efter to runder. Det har man jo aldrig, siger Thomas Bjørn om sit exit midt i det største golfarrangement på dansk grund til dato.

— Når man stiller op i en turnering, gør man det for at spille sit bedste og forhåbentlig komme derhen om søndagen, hvor det er sjovt og hvor det skal afgøres. Men der er jo perioder, hvor det ikke er sådan. Og lige i øjeblikket går jeg igennem en lidt lang én, hvor jeg ikke rigtig kan få det til at hænge sammen, siger Thomas Bjørn.

Håber på Kjeldsen og Winther

Med sit exit blev han en af i alt 14 danskere i turneringen, der ikke kom med videre i det sjove selskab til 18 huller lørdag og søndag, hvor banen formentlig vil være prydet af golffans i rødt og hvidt. Til gengæld er otte over cutgrænsen, og Thomas Bjørn håber, at især Søren Kjeldsen og Jeff Winther kan give noget valuta.

— Det er ærgerligt for turneringen, at de danske spillere heller ikke er med i weekenden. Men så er der nogle andre – Søren  og Jeff – der tager over. Så de er der jo til at levere varen.

Thomas Bjørn vil nu færdiggøre sæsonen og holde fuld fokus på fysikken. Ambitionen er, at efterveerne fra skaderne i ryggen og nakken, der har plaget ham i for lang tid, skal helt væk vinteren over, så han kan gå ind til 2017-sæsonen med et frit sving, hvor han ikke kunstigt skal beskytte kroppen.

Det er halv-tought i øjeblikket

Og så glæder han sig bare til, at Made in Denmark vender tilbage til Gatten og Himmerland igen.

— Jamen, det er en fantastisk oplevelse. Og det bliver ikke bedre. Som spiller – og som dansk spiller – er det en helt, helt fantastisk oplevelse. Det ser man frem til. Det er den første turnering, der får et tick, når man lægger turneringsprogrammet ved sæsonstart, siger Thomas Bjørn, der mener, at Made in Denmark er blevet inspirationskilde til Europa Tour’ens andre turneringer.

— Det er det hele. Det er klart, at 16. hul med de europæiske flag i dag (fredag eftermiddag, red. – se videoen fra European Tour herunder) er specielt. Men det er hele vejen rundt og hele vejen ind til turneringen. Når man står på første tee torsdag morgen, er der så mange mennesker. Det er hele vejen rundt, at det er en fantastisk oplevelse at være med til.

— Men lige i øjeblikket er det sådan lidt halv-tought og op ad bakke. Men det er i de stunder, man bliver et bedre menneske og en bedre spiller, siger Thomas Bjørn.

Spine-tingling. #TeamEurope ������

Opslået af European Tour på 26. august 2016