Made In Denmark

Belgisk slutpurt gav sejr i Made in Denmark og hilsen til Darren Clarke

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images
Belgiske Thomas Pieters løb med sejren i Made in Denmark.

Det blev heller ikke tredje gang til dansk sejr i Europa Tour-turneringen Made in Denmark i Himmerland. I stedet løb belgiske Thomas Pieters med troæet.

Det lignede ellers i lang tid et omspil. Men takket være en stærk slutspurt med birdies på 16., 17. og 18. lukkede han sin runde i samlet -6 for dagen og en total score på -17. Det var et slag bedre en waliseren Bradley Dredge, som på sidste hul birdiede sig alene på andenpladsen.

Med sejren sender 24-årige Thomas Pieters er venlig hilsen til Ryder Cup-kaptajn Darren Clarke. For ud over vinderchecken på 300.000 euro (2,2 millioner kroner) bringer den unge belgier sig i spil til en af de tre wild cards, som Clarke sætter navne på på tirsdag.

Søren Kjeldsen var tættest på at indfri de danske forventninger. Han spillede skarp og koncenteret golf på dagens 18 huller med en eagle, fem birdies og to bogeys — -5 for dagen og en samlet score i -10, hvilket trak ham op på en samlet delt 8. plads i turneringen.

Jeff Winther havde – ifølge ham selv – en off-dag på kontoret. Det virkede ikke for ham derude trods seks birdies, der dog blev pillet ned af tre bogeys og en dobbelt.

Heller ikke Mark Haastrup kunne få ordentligt gang i scoren på finaledagen og sluttede med -1 for dagen og deler den samlede 18. plads med en god håndfuld spillere.

Sebastian Cappelen gik en hæderlig runde i -3 og kravlede 18 pladser op i feltet som nummer 26. Det blev for ham et flot punktum efter den historiske hole-in-one, han sikrede sig på Himmerland Hill lørdag.

Finaledagen vil blive husket for et truende, massivt regnvejr, der i første omgang fik turneringsledelsen til at rokere rundt på startboldene fra morgenstunden. Uvejret kom og væltede regn ned over Gatten. Det gav spillerne en ufrivillig pause på nogle timer. Men spillet blev genoptaget kl. 15:30 og kunne spilles til ende uden yderligere afbrydelser ovenfra.