Made In Denmark

Made in Denmark-vinderen: Snakken om Ryder Cup har fyldt afsindigt meget

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images
18. hul i Himmerland blev markeret med tredje birdie i træk for Thomas Pieters. Nu er det op til Darren Clarke at afgøre, om en belgier skal med på Ryder Cup-holdet.

Det var en noget rundtosset vinder af 2016-udgaven af Made in Denmark, der søndag aften skulle reflektere over sejren og hele ugen i Himmerland.

— Det er klart, at jeg er virkelig glad for sejren her og måden, jeg vandt den på, sagde Thomas Pieters efter sejren med henvisning til den birdie-slutspurt, der gav ham et forspring på to slag til de sidste spillere, da han gik i klubhuset.

Thomas Pieters startede ud i bold torsdag og fredag med Ryder Cup-kaptajn Darren Clarke. Allerede inden turneringen blev han nævnt som en af de kandidater, som Darren Clarke skal se på i forhold til de tre wild cards, der uddeles på tirsdag. Men med sejren i Himmerland forstærkede han sit kandidatur betydeligt.

Og Pieters gik også med Darren Clarke op ad bakken på Himmerland Hill i fredags, hvor Ryder Cup-kaptajnen blev mødt af flere tusinde tilskuere med hver deres EU-flag som en overvældende gestus.

— Det var en virkelig speciel oplevelse at gå dér med Darren. Jeg fik gåsehud, da jeg gik op mod green. Det var svært at forstå, for gik jo bare rundt med en hvid bold, siger den 24-årige belgier efter sin tredje sejr på Europa-touren i alt.

Alligevel vil Thomas Pieters selv helst tage det lidt ned på jorden. For det har rumlet rundt i hovedet på belgieren de sidste par dage med den prestigefyldte turnering, Europa skal spille mod USA på Hazeltine-banen i USA-staten Minnesota om en måned. Og fredag aften skulle han have hjælp til at håndtere støjen.

— Jeg ringede til min træner fredag aften, hvor vi fik en snak om al opmærksomheden og Ryder Cup-snakken. De har fyldt så meget de sidste to dage. Alle har talt om det, og jeg anede ikke, hvordan jeg skulle skærme af for det.

Nu vil Thomas Pieters lade tiden og Darren Clarke arbejde, for han kan ikke selv gøre mere for at bringe sig selv i spil.

— Han (Darren Clarke, red.) har en masse gode spillere at vælge ud fra. Så hvis jeg ikke bliver valgt, så fred være med det. Så må jeg bare knokle for at komme i betragtning næste gang, sagde Thomas Pieters.

— Nu har jeg gjort, hvad jeg kan.