Nyheder

McIlroy opgraderer på træner-fronten: Nu skal puttingen på plads

Billede
Foto: David Cannon / Getty Images
Rory McIlroy ses her med sin nye putting-træner, Phil Kenyon, under The Barclays i sidste uge.

2015 bliver foreløbig ikke et år, nordireren Rory McIlroy selv vil skrive i historiebøgerne. Der har ikke været tilstrækkeligt med topresultater, og i to af årets majors har han misset cuttet.

Nu skal setuppet omkring ham justeres. Først blev Nike-putteren skrottet, og nu har McIlroy også skiftet træner på puttingen for at få spillet på green helt på plads.

Den 27-årige nordirer har hyret englænderen Phil Kenyon til at få rettet sin nye Scotty Cameron-putter ind. Phil Kenyon er ikke et ukendt blad på PGA-touren. Han træner også svenskeren Henrik Stenson på putting green og har tidligere været brugt af blandt andre Justin Rose,  Lee Westwood, Martin Kaymer og Thomas  Bjørn.

— Jeg er i konstant kontakt med Phil (Kenyon, red.) lige nu. Og jeg føler, at han er vejen at få for mig lige nu, sagde Rory McIlroy på et pressemøde forud for Deutsche Bank Championship på FedEx Cup’en.

— Nu må vi se tiden an og arbejde hårdt. Og forhåbentlig vil jeg begynde at se små fremskridt hver uge.

Statistikkerne for de 36 runder, Rory McIlroy er blevet målt i på PGA-touren i den her sæson, viser også tydeligt, at der er noget at arbejde på og indhente. Han er suverænt bedst fra tee af alle spillere i feltet. Ergo sidder driveren, hvor den skal. Men på data omkring puttingen ligger McIlroy på en 130. plads af alle.

Det ved Rory McIlroy godt, og derfor forventer han ikke mirakler hen over weekenden. Han har faktisk sat sig et langsigtet mål om at få puttingen rettet ind.

— Min plan er, at jeg gerne vil være tryg ved puttingen, når vi rammer Augusta i april (major-turneringen US Master, red.). Så har jeg en syv-otte måneder, hvor jeg kan få det hele på plads, siger han.