Nyheder

Frustreret Emily savner turneringer: Ser frem til intenst, afgørende efterår

Billede
Foto: Jan Mindegaard / Piitch.dk
2016 har foreløbig ikke indfriet forventningerne for Emily Kristine Pedersen, der drømmer om LGPA-touren i USA.

(SMØRUM) — Der skal ske mirakler, hvis 2016-sæsonen ikke bare bliver et mellemår for et af Danmarks største golftalenter, den kun 20-årige Emily Kristine Pedersen.

Efter debutten som professionel på Ladies European Tour sidste år, hvor hun næsten kunne flyve uden vinger, vandt i Hero Women’s Indian Open i oktober og endte som årets rookie of the year, har der ikke været mange triumfer her i 2016, hvor også kvalifikationen til OL i Rio og drømmen om at kunne kalde sig olympisk atlet glippede på målstregen.

Og det har været en sæson, hvor hun har været rigtig meget hjemme i Danmark og alt for lidt ude i den store verden for at spille golf.

— 2016 har ind til nu været et ret svært år, hvor der ikke har været ret mange turneringer. Jeg har følt, at det har været svært at komme ind i en rytme, for jeg plejer at være bedst, når jeg har flere turneringer i træk, siger Emily Kristine Pedersen i et interview med piitch.dk.

For meget hjemme – for lidt ude

Siden starten af juni har der – ud over OL – kun været tre turneringer på kvindernes program på Ladies European Tour, og samlet set har hun kun fået i alt otte turneringer i bogen foreløbig i år. Derfor er det blevet til rigtig meget træning, som det har været svært at se effekten på og gevinsten af. Og det frustrerer hende.

— Det bliver frustrerende ikke at være til turneringer og gå herhjemme så meget. Det er selvfølgelig fedt at være hjemme og kunne træne, men det er spillet, turneringerne og det at være ude, der er det fede. Det er det, der driver en. Det er rigtigt ærgerligt at gå hjemme og arbejde hårdt så mange uger, fordi jeg gerne vil ind i en rytme. Så kan det være svært at se, at det giver pote, siger det 20-årige stortalent.

Gennem hele året har hun af flere omgange justeret sit sving. Og det er blevet til mange timer i Smørum Golf Klub, på The Scandinavian i Farum og på Royal Golf, hvor hun også optimerer kroppen i træningsfaciliteterne hos Fysiq Royal med fysioterapeut Rasmus Haugbølle Thomhav.

— Jeg kan se, at mit sving er bedre, end det nogensinde har været, og hele mit spil udvikler sig rigtig meget, men jeg kan bare ikke rigtig se det nogle steder, siger Emily Kristine Pedersen.

— Så jeg glæder mig meget til efteråret med flere turneringer.

Sigter mod nåletøjet i USA

Og dem bliver der en masse af. Fra næste uge kommer der tre turneringer i rap. Først ISPS Handa Ladies European Master i Tyskland, så den store franske majorturnering Evian Masters, hvor også de hele feltet fra den amerikanske LPGA-tour kommer, og til sidst Andalucia Costa Del Sol Open De Espana Femenino i Spanien.

Men hovedsigtet for resten 2016-sæsonen ligger ikke i Europa eller i Østen, hvor flere af efterårets turneringer skal spilles. For det bliver fire dage i Florida sidst i oktober, der – håber Emily Kristine Pedersen selv – kommer til at definere 2017.

— Det, det primært handler om i efteråret, er tour-skolen i USA. Det er målet for resten af sæsonen. Det er klart det vigtigste og det, der vil være det største, siger Emily Kristine Pedersen om nåleøjet til den amerikanske LPGA-tour, som hun afsindigt gerne vil igennem.

— Det åbner så mange muligheder, og jeg vil gerne spille dér, hvor de bedste i verden er. Og som professionel er det, man elsker allermest, at spille turneringer. Og det har ikke rigtig været en mulighed i år i Europa. Og det er også en af årsagerne til, at USA kunne være fedt.

Jeg er stadig ung

Emily Kristine Pedersen er sammen med Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen tilmeldt den anden af tre kvalifikationsfaser til LPGA-touren, hvor de også får selskab af Daisy Nielsen, der klarede sig videre fra stage 1.

De 80 bedste af omkring 200 håbefulde talenter kommer videre til fase 3-turneringen i november, hvor de 20 bedste belønnes med fuldt tour-kort til LPGA, mens pladserne fra 20 til 45 giver mindre, men alligevel attraktiv adgang til USA.

— Det er med en vis nervøsitet, at man tager derover og med et stort ønske om at klare sig igennem. Men det ligger stadig i baghovedet, at jeg stadig er ung. Det skal nok komme på et tidspunkt, hvis ikke det bliver i år.

— Men jeg ved, at hvis jeg bliver ved med at udvikle mig, så er mit niveau til, at jeg skal derover at spille.