Nyheder

Nanna Koerstz Madsen sigter mod USA: Jeg vil være blandt de 10 bedste

Billede
Foto: Tristan Jones / Ladies European Tour

2016 er foreløbig mere end godkendt, når Nanna Koerstz Madsen i morgen tager hul på sidste del af sæsonen, der bliver betydeligt mere intens end de første otte måneder.

Her er hun en af fem danske kvinder, der slår ud i ISPS Handa Ladies European Masters i udkanten af Düsseldorf i Tyskland, som er den første af en række turneringer på Ladies European Tour, der gennem sommeren har været forholdsvis fattig på turneringsprogrammet.

Og den 21-årige Smørum-profil har ét hovedmål for resten af sæsonen, der ind til nu har budt på en andenplads i årets første turnering i New Zealand, suveræn sejr i Topsport Golf Masters i Tjekkiet i juni, efterfølgende OL-udtagelse og en flot 13. plads ved legene i Rio som de største højdepunkter.

— Målet er helt klar LPGA. Det er det, jeg fokuserer fuldt ud på lige nu, siger Nanna Koerstz Madsen i et interview med piitch.dk.

— Det er derovre, jeg gerne vil spille. Europa-touren er bare ikke der, man kommer frem, hvis man vil vinde noget inde for golfen, siger hun.

Første stop på rejsen, som hun håber kan blive til et eventyr, bliver den anden af tre kvalifikationsfaser på den amerikanske tourskole sidst i oktober, der bliver spillet i syd for Tampa i Florida. Her skal Nanna Koertz Madsen ende blandt de 80 bedste efter fire runder golf for at få billet til final stage, hvor de 20 bedste i november til sidst får fuldt kort til LPGA-touren og verdens bedste golfliga for kvinder.

— Mit mål er at komme top 10 i verden. Hvis man vil det, skal man ikke spille på Europa-touren. Så er LPGA-touren den eneste vej frem. Det er der, pengene er. Og det er der, de bedste spillere er, siger Nanna Koerstz Madsen.

Jeg kan godt være med derovre

Og netop sæsonens store turneringer har overbevist hende om, at hun kan spille med mod verdens bedste. I New Zealand i februar endte hun på andenpladsen kun to slag efter verdensetteren, den kun 19-årige newzealænder Lydia Ko.

Og ved sommerens OL i Rio lå Nanna Koerstz Madsen konstant i topfeltet med prominente spillere som Stacy Lewis, Brooke Henderson, Anna Nordqvist og Lexi Thomsen – navne, der til dagligt figurerer på LPGA-touren og øverst på verdensranglisten.

— Det er det fede ved at spille OL og majors, så man kan sammenligne sig med dem derovre og finde ud af, at man egentlig godt kan være med. Det synes jeg godt, jeg kan være. Jeg har gjort det fint i de majors, jeg har spillet ind til nu, siger Nanna Koerstz Madsen.

Når denne uges turnering i Tyskland er overstået, venter kvindernes sidste majorturnering, Evian Championship i Frankrig i næste uge – en major, hun ikke før har været inde i.

Herefter er det videre til Spanien efterfulgt af en uge i Danmark og Lacoste Ladies Open De France, inden Nanna Koerstz Madsen sidder i flyet over Atlanten mod årets helt store mål.