Nyheder

Tændt Ovesen sigter mod Kazakhstan: Drømmer om direkte adgang til European Tour

Billede
Foto: Patrick Bolger / Getty Images

Det har været en måned, hvor rigtig meget har flasket sig for Martin Ovesen. To topresultater på Challenge-touren har givet den 25-årige Kolding-spiller blod på tanden, og han har taget et alvorligt spring op mod den sjove ende af Road To Oman, der er Challenge-tourens svar på Race To Dubai.

I går blev det til en delt fjerdeplads i Volopa Irish Challenge i Carlow i Irland – et resultat, der placerer ham på en 53. plads på listen. Dermed ligger han til at få opgraderet sin adgang til Challenge-touren i 2017, hvor han for første gang med fuldt kort kan fokusere udelukkende på Challenge-tour.

Og det ser han frem til, for første del af 2016 med et for blandet fokus var ikke nogen succes.

— Det er ikke nogen hemmelighed, at hele første halvdel af sæsonen var noget skidt. Jeg ved ikke, om jeg ikke kunne finde motivationen, eller hvad det var. Men jeg havde Challenge Tour i hovedet, og fokus var nok ikke på at spille Nordic League. Så det første halve år gik ret skidt.

— Men nu er jeg blevet mere og mere tændt på at skulle spille, og det hele flaskede sig til Bridgestone Challenge (sidst i august, hvor det blev til en tredjeplads, red.). Og siden er det bare gået én vej med tingene, siger Martin Ovesen til piitch.dk efter at være landet igen i Danmark.

— Jeg har spillet virkelig solidt i den sidste måneds tid, hvor jeg stort set ikke har slået en bold ud af linjen. Det har næsten kun været et spørgsmål om, om jeg har holet puttsene eller ej, lyder hans egen forklaring på, hvad der er sket med spillet.

Med tredjepladsen i Bridgestone Challenge sidst i august sikrede Martin Ovesen sig adgang til Kazakhstan Open om tre uger, der er det helt store og meget pengestærke stop på Challenge-touren her i efteråret. Endnu en topplacering dér vil give ham så mange point til ranglisten, at han rykker op i top 45, som giver billet til The Foshan Open i Kina i oktober, hvor Joachim B. Hansen sikrede sig en flot, delt tredjeplads sidste år.

Men en plads blandt de 45 bedste på Road To Oman-listen vil også betyde, at han kan springe de to første trin i tourskolen til Europa-touren over og i stedet hoppe direkte til final stage på PGA Catalunya-banen i november.

— Mit fokus lige nu er at spille godt i Kazakhstan og i Italien ugen efter og komme ind i top 45. Så må jeg på tourskolen og se, hvad der sker der.

— Ud fra de penge, jeg har tjent ind til nu, er jeg sikker på at skulle spille Challenge-touren i 2017 med fuld kategori i top 70. Så jeg har faktisk ikke andet i hovedet, end at jeg skal spille Challenge Tour næste år.

Og hvis Martin Ovesen kan spille på det niveau, han har leveret den seneste måned, vil han ikke selv udelukke yderligere avancement, inden sæsonen lukker. Scorer han højt nok i både Kazakhstan og Italien, kan han måske kravle helt op i top 15 på Challenge-tour-listen. Så kan han springe tourskolen helt over og i stedet indløse direkte billet til Europa-touren i næste sæson som en virkelig stor bonus.

— Jeg har nogle chancer, kan man sige. Og jeg har i princippet mulighed for at spille mig i top 15 på Road To Oman. For spiller jeg godt i Kazakhstan, er jeg pludselig inde i top 15. Og med det niveau, jeg har lige nu, synes jeg egentlig, at alt kan lade sig gøre, lyder det fra Martin Ovesen.

Ergo kan timingen for et stort og sublimt efterår med et par overraskelser mere stort set ikke blive bedre. Challenge-tour-kortet til 2017 er hjemme, og kan han fastholde, formkurven, rytmen og kontinuiteten i sit spil, bør der være mere i vente.

— Jeg er bare begyndt at spille stabilt. Mine slag er som sådan ikke blevet bedre. Men jeg slår bare ikke mine bolde væk fra tee, og jeg slår ikke mine approach-slag (indspil til green, red.) i bunkeren. De lander på green nu. Så det er egentlig den store forskel, fortæller Martin Ovesen om, hvad der ifølge ham selv har ændret sig.

De næste to uger står på forberedelse og opladning til Kazaksthan Open, så han kan rejse til Centralasien i både mental og fysisk topform . Den her uge er der ingen turneringer på programmet, mens han i næste uge deltager i Thisted Forsikring Championship på Ecco-touren.

Martin Ovesen ses her foran det endelige leaderboard i Irland.
Martin Ovesen ses her foran det endelige leaderboard i Irland.