Nyheder

Tigers første interview som professionel overraskede: Jeg kan vinde

Billede
Foto: Fotokollage - PGA Tour / Facebook
Allerede i sit første interview som professionel i 1996 signalerede Tiger Woods, at han ville frem. Interviewet (se det nederst i artiklen) blev legendarisk.

Tiger Woods er trods sine 40 år og et slidt, fysisk helbred på ingen måder færdig med at skabe overskrifter i golfsporten.

Om to uger bliver han synlig som aktiv figur og vicekaptajn på det amerikanske Ryder Cup-hold, og om en måned gør han – hvis alt går vel – comeback på den amerikanske PGA-tour efter mere end et års skades- og genoptræningspause, der også har budt på to operationer i ryggen.

Men allerede da Tiger Woods trådte ind på den profesionelle golfscene for 20 år siden, kunne han få øjenbrynene til at løfte sig. Efter at have markeret sig som amatør med både opsigtsvækkende resultater og spil i både 1995 og 1996, valgte den dengang kun 20-årige Tiger turneringen Greater Milwaukee Open som den, hvor han trådte ud af amatørernes skygge.

Efter åbningsdagen om torsdagen – den 29. august 1996 – gav Tiger Woods sit første interview som professionel til Curtis Strange, tidligere dobbelt majorvinder i US Open med i alt 17 PGA Tour-sejre på cv’et og debutant på PGA-touren 20 år tidligere i 1976.

Efter en godkendt første runde i 67 slag spørger Curtis Strange, hvad der for Tiger Woods vil være en succesfuld uge i turneringen.

— To ting, svarer Tiger Woods.

— Hvis jeg spiller fire solide runder efter en god start i dag, vil jeg blive meget glad. Og en sejr vil selvfølgelig også være fantastisk.

Curtis Strange havde mere end svært ved at finde en grimasse, og efter fem sekunder spørger han ironisk:

— En sejr?

Se hele det legendariske interview herunder.

Tiger Woods endte sin debut som professionel på en delt 60. plads, men nåede lige at give publikum i Milwaukee en hole-in-one på finalerunden om søndagen.

1996: Tiger Woods' interview before first pro start

20 years ago, Tiger Woods made his first pro start.We'll never forget his first pro interview …

Opslået af PGA TOUR på 13. september 2016