Nyheder

Morten lavede to hole-in-one på samme runde: Har bestilt nyt 6-jern

Billede
Foto: Privatfoto / Piitch.dk
Morten Trudslevs to bolde fra sine hole-in-ones i fredags er selvfølgelig kommet op og hænge i klubhuset i Hjørring Golfklub. De to Titleist-bolde på billedet har han lånt i shoppen.

Langt de fleste af os drømmer om – på et tidspunkt i vores golfkarriere – at lave den ultimative hole-in-one. Men for 35-årige Morten Trudslev fra Hjørring Golfklub bliver fredag den 9. september 2016 virkelig en dag til historiebøgerne.

Her lavede han både sin første og sin anden hole-in-one nogensinde – på samme runde.

Morten Trudslev var ude på en sen hyggerunde med to gutter, da magien pludselig begynder at ramme hans 6-jern, som han brugte på begge huller.

— Jeg kan stadig ikke helt finde ud af selv, hvad der skete. Da vi når til tee-stedet på femte hul, er jeg én under par. Der slår jeg så den første etter, og det griner vi lidt af. Men de to andre, jeg spiller med, jubler nok lidt mere over det, end jeg gør. Men det var sgu egentlig meget fedt, siger Morten Trudslev, der dårligt har fået armene helt ned endnu, da han i brudstykker rekonstruerer den vilde runde for piitch.dk.

— Så spiller vi sløjfen færdig og kommer over på bagni og når frem til 12. hul. Og så laver vi sgu en etter mere. Det var meget mærkeligt.

Jeg tænkte: Om lidt skal du på arbejde

— Vi kunne ikke se noget oppe fra tee-stedet, fordi pinden stod i skyggen af to træer. Vi kunne kun se, at den var god og lige på pinden. Så begge mine spillemakkere tog hver deres kikkert frem og gloede op mod green og sagde, at de ikke kunne se den. Jeg tænkte bare, at det passer ikke. Det var jo noget pjat. Men da vi kom op til green var den i igen, fortæller 35-årige Morten Trudslev, der til daglig er i voksenlære som elektriker.

— Og så var det forholdsvis svært at spille golf på næste hul, skulle jeg hilse at sige. Ved den første tænkte jeg, at endelig var der én, der gik i. Det var sgu sjovt. Men ved den anden tænkte jeg bare, at lige om lidt vågner du, og så skal du på arbejde. For det måtte bare være en drøm, der ikke kunne passe.

Her er Morten Trudsslevs historiske scorekort fra fredagens runde i Hjørring Golfklub.
Her er Morten Trudsslevs historiske scorekort fra fredagens runde i Hjørring Golfklub.

Men det var ikke en drøm. Scorekortet er korrekt underskrevet og indleveret til revision og registrering. Og de to Bridgestone-bolde, han scorede de to ettere med, er blevet hængt op i klubhuset som vidnesbyrd på den sensationelle, dobbelte hole-in-one – på samme dag, på samme runde, af samme golfspiller.

Tæt på tredje hole-in-one igen om lørdagen

Morten Trudslev startede med golfen som junior som 10-årig, men satte køllerne til side, da han blev 18 år og andre interesser tog over. Som han husker det, havde han dengang et handicap på omkring tre eller fire.

Men for godt to år siden fandt han bag’en frem igen og blev sat til et handicap mellem otte og ti i Hjørring Golfklub – et handicap, der siden er blevet barberet ned og i dag ligger på 3,1.

Så hvornår sker der lige igen, at du laver hole-in-one?

— Ja, der er jo klubmesterskaber lørdag og søndag, siger han for sjov.

— Men vi var faktisk ude og spille lørdag formiddag igen, og der var jeg forsvindende tæt på at lave én mere. Men det er bestemt ikke noget, jeg regner med, der sker igen lige foreløbig.

Cobra-jernet skal op på væggen derhjemme

Hvad sagde folk, da I kom ind i klubhuset?

— Det var lidt underligt. Jeg tror, vi stod på det sidste par 3-hul i 15-20 minutter, for vi anede ikke, hvem vi skulle ringe til eller hvad, vi skulle gøre. Det var fredag, og herude sker der ikke rigtig meget om fredagen, og der var næsten ingen mennesker, fortæller Morten Trudslev.

— Der var et par stykker andre, der også var ude at spille og stod på et par 3-hul en god kilometer væk, som senere sagde, at de godt kunne høre vores jubelbrøl, da jeg lavede den anden hole-in-one.

— Men der var en af de andre, vi plejer at spille med, som vi ringede til, der kørte hjemmefra med en flaske champagne. Så det passede med, at han var der, da vi kom ind på green på 18. hul.

Og så blev sensationen behørigt fejret i klubhuset.

Det er ikke sikkert, at Morten Trudslevs Cobra 6-jern igen kommer i spil. Måske bliver sidste gang til klubmesterskabet i den kommende weekend.

— Skal vi ikke bare sige, at jeg har bestilt et nyt 6-jern. Det andet fra i fredags kommer nok op at hænge derhjemme. De tusinde kroner for et nyt jern må jeg lige leve med.

Med til historien hører selvfølgelig, at Morten Trudslev gik runden i 67 slag – fire under banens par på de to sløjfer, gutterne gik i fredags.