Nyheder

Thomas Bjørn med bag nyt, internationalt superformat på golfprogrammet i 2017

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images

Golfsporten bliver ofte beskyldt for at være konservativ og lidt stiv i betrækket. Men nu sker der noget på turneringsprogrammet, der skal være med til at forny og revolutionere golfsporten på sigt.

Fra næste år skal Europas og Asiens allerbedste golfspillere dyste i et helt nyt turneringsformat. Turneringen, der er blevet døbt ‘World Super 6 Perth’, skal spilles på den australske vestkyst allerede i februar 2017.

Turneringen, som cheferne i Europa Tour og PGA Tour of Australasia er blevet enige om, spilles i et spritnyt format, hvor spillerne de første tre dage over 54 huller går ud i traditionelt slagspil, men hvor de bedste 24 spillere på finaledagen skal ud i knald-eller-fald-dueller over seks huller, ind til der til sidst er fundet en vinder.

Hvis spillerne efter seks huller stadig står lige, tages endnu et helt nyt knockout-hul i brug. Og er der ingen afgørelse dér, skal vinderen i hver seks-huls-dyst ud i en tættest-på-pinden-konkurrence om at gå videre. Og her er det første slag fra begge spillere, der gælder.

En af jernerne bag det nye koncept er Danmarks største golfspiller gennem tiderne, Thomas Bjørn, der som formand for spillerkomiteen i Europa Tour har været med til at udtænke og file turneringen til.

‘Worlld Super 6 Perth’ spilles første gang fra 16. til 19. februar på Karrinyup Country Club i Perth.