Nyheder

Ambitiøs Tiger i nyt interview: Går stadig efter Jack Nicklaus’ majorrekord

Billede
Foto: David Cannon / Getty Images

Ambitionerne er på ingen måder sænket, selv om Tiger Woods har rundet de 40 år og ikke har spillet turneringsgolf siden august sidste år, hvor han i mellemtiden har gennemgået to operationer i ryggen og flere måneders skånsom og nu intens genoptræning.

Tiger har udskudt sit længe ventede comeback til Hero World Challenge på Bahamas den første uge i december. Og når han kommer tilbage, er et af målene stadig at tangere og slå legenden Jack Nicklaus’ rekord på 18 majorsejre.

Det siger den 40-årige amerikaner i et interview med tv-værten Charlie Rose, der sendes på amerikansk tv natten til fredag dansk tid.

Tror du på, at du vil opnå 18 majorsejre, spørger Charlie Rose i interviewet.

— For at være ærlig – nej, lyder det umiddelbart klare svar fra Tiger Woods.

— Og det har du accepteret?

— Jeg har accepteret, at jeg vil vinde flere, lyder det kryptiske svar fra den amerikanske golfstjerne.

Efterfølgende, da han bliver spurgt ind til spørgsmålet igen, bekræfter Tiger Woods, at han i det sidste svar mener, at han reelt går efter at slå Jack Nicklaus’ 30 år gamle majorrekord.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

"For me, I would take my skills up against Jack any day." Tonight on PBS, Tiger Woods on competing again, Jack Nicklaus, and what's next.

Opslået af Charlie Rose på 20. oktober 2016

Den 14-dobbelte majorvinder udpegede i september tre turneringer her i efteråret, som han efter planen ville stille op i.

Men kort før Safeway Open i sidste uge, som var den første af de tre, måtte han udskyde sit annoncerede comeback. En uge som Ryder Cup-vicekaptajn for de amerikanske vindere kostede åbenbart så meget væk fra træningsbanen, at Tiger Woods ikke følte sig skarp nok til at konkurrere mod de bedste, lod han forstå.

Samtidig afblæste han sin optræden i Turkish Airlines Open i Europa-tourens finaleslutspil – ikke på grund af fysikken og manglende kampform, men ifølge Tigers mangeårige manager, Mark Steinberg, prioriterer den 40-årige amerikaner, at hans comeback kommer til at ske på hjemmebane.

Hvis Tiger Woods vil realisere sit mål om ikke kun at tangere Jack Nicklaus 30 år gamle rekord, men rent faktisk at slå den, skal have vinde fem majors mere i resten af sin karriere – lige så mange, som Phil Mickelson ind til videre har opnået fra 2004 og ind til nu eller én mere, end Rory McIlroy har vundet foreløbig i sin karriere.

Tiger Woods anerkender i interviewet, der sendes i nat dansk tid i USA, at han ikke længere kan spille golf, som han gjorde for 10 år siden. Det kan kroppen simpelthen ikke holde til. Derfor har han justeret sit spil og sin game plan, så det matcher den 40-årige og ikke længere helt unge Tiger Woods, der vender tilbage til golfsporten på top- og turneringsplan om præcis syv uger.

Hans seneste majorsejr er otte år gammel og blev hentet i US Open i 2008.