Nyheder

Rory McIlroy gjorde sin caddie til millionær med sin FedExCup-sejr

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images
2016 blev pludselig et mere end normalt indbringende år - også for Rory McIlroys caddie, der nu har fået sin millionbonus udbetalt af chefen.

Den nordirske golfstjerne, Rory McIlroy, har nu afregnet med sin måske vigtigste kreditor efter den samlede FedExCup-sejr og titlen i TOUR Championship.

27-årige McIlory scorede i alt 11,5 millioner dollar, da han for en måned siden vandt den afsluttende sæsonfinale på East Lake-banen i udkanten af Atlanta og dermed også sikrede sig den store sæsonbonus på 10 millioner dollar. Dermed røg der i alt hvad der svarer til 78 millioner kroner ind nordireren konto.

Men han beholder ikke det hele selv. For Rory McIlroy afslørede i går før WGC HSBC Champions-turneringen i Kina, at hans caddie, J.P. Fitzgerald, allerede har fået sin fortjente andel af sejren. Det fik ‘chefen’ besked om på en sms fra Fitzgerald.

— Jeg tror, der stod noget med “En tsunami har lige ramt min bankkonto. Så tusind tak”, sagde Rory McIlroy i Kina om sms-beskedens indhold fra sin caddie.

Af bonussen på 10 millioner dollar for FedExCup-sejren bliver der automatisk sat én million til side til pension. Men af de resterende ni millioner dollar fik J.P. Fitzgerald 10 procent. Det gjorde han også af selve sejret i TOUR Championship, som Rory McIlroy scorede godt halvanden million dollar på.

— Så det var i alt 1,05 millioner dollar. Jeg tror, han var ret glad, sagde Rory McIlory ifølge Associated Press.

Ud over FedExCup-bonussen på 10 millioner dollar har McIlroy i 2016 vundet præmiepenge for 5,8 millioner dollar alene på PGA-touren. Så det har samlet set – igen – været et pænt indbringende år at være caddie på nordirerens bag.