Tour

Dansk trio viser tænder i Florida: Nicole, Therese og Emily i spil til LPGA i 2017

Billede
Foto: Tristian Jones / Ladies European Tour

Det bliver med tre danske kvinder i den afgørende finale om 20 pladser på LPGA-touren i 2017. For både Nicole Broch Larsen, Therese O’hara og Emily Kristine Pedersen er med blandt de 70 øverste, der i morgen, søndag, skal ud i den femte og sidste runde på tourskolen i Florida.

Alle tre leverede mere eller mindre en perfekt afslutning på fjerde runde, inden feltet lørdag aften blev reduceret til dem, der skal ud i de sidste nervepirrende 18 huller i morgen.

Nicole Broch Larsen forstærkede på lørdagens runde sit i forvejen solide udgangspunkt med en 69’er på scorekortet. Det blev til fire birdies og en bogey, der samlet set sender hende seks pladser op på en delt 13. plads i feltet.

Også Therese O’hara havde en stærk lørdag på LPGA International-anlægget på Daytona Beach. Hun udnyttede den lette Jones-bane til en runde i fire under par med fem birdies og en enkelt bogey til et samlet avancement til en delt 30. plads. Den USA-bosatte dansker, der havde et år på LPGA-touren i 2015, er samlet set kun to slag fra den 20. plads, der giver fuldt kort til verdens bedste golfliga næste år.

Men også Emily Kristine Pedersen er reelt i spil til de 20 attraktive LPGA-kort. Den 20-årige Smørum-spiller gik den svære Hills-bane i en under banens par med seks birdies og fem bogeys. Det gav hende et lille, vigtigt avancement til en samlet 37. plads med tre slag op til den vitale 20. plads.

På sidste og afgørende runde i morgen samles de resterende 70 spillere på Hills-banen, hvor der i morgen aften deles gaver ud til de 20 bedste. Alle er dog sikret fuldt kort til Symetra-touren, niveauet under LPGA, hvis den store drøm glipper.

LPGA Q School

  I dagSamlet
1Jaye Marie Green-2-15
2Olafia Kristinsdottir-4-13
3Sadena Parks-4-12
4Nasa Hataoka3-11
5Angel Yin-4-10
6Beth Allen-4-9
13Nicole Broch Larsen-3-6
Top 20-4
30Therese O'Hara-4-2
37Emily Kristine Pedersen-1-1