Tour

Dyr dobbeltbogey kostede Nicole LPGA-kortet: Therese O’hara suverænt gennem nåleøjet

Billede
Foto: Christian Petersen / Getty Images

Det bliver kun med en dansker ombord, at verdens stærkeste golfliga på kvindesiden, LPGA i USA, åbner sæsonen i 2017. For Therese O’hara var den eneste af tre danske kvinder, der klemte sig gennem nåleøjet på den afgørende og nervepirrende femte runde på LPGA International-anlægget i Daytona Beach i Florida.

Den USA-bosatte dansker kom buldrende bagfra fra en 30. plads inden de sidste 18 huller. Og med syv birdies og en enkelt bogey til en samlet 66’er i baglommen leverede Therese O’hara dagens bedste runde i Florida og strøg op på en sikker samlet ottendeplads med det store LPGA-kort som belønning.

Til gengæld blev finaledagen et kæmpe antiklimaks fra Nicole Broch Larsen. Den 23-årige Hillerød-spiller havde det bedste udgangspunkt med en 13. plads inden femte og sidste runde. Men tre bogeys i starten af bagni betød, at hun resten af runden balancerede nøjagtigt på den rigtige side af den magiske top 20-grænse.

Men på 18. og sidste hul gik det galt. Hun måtte notere en dobbeltbogey på scorekortet og hoppede med sidste hul fem slag ned til en samlet delt 24. plads.

Fra næsten af have det fulde LPGA-kort i hånden må hun nu nøjes med Symetra Tour og en mindre kategori til LPGA, hvor hun vil blive reserve i et uvist antal turneringer.

Emily Kristine Pedersen var også i spil til det fulde LPGA-kort. Men den 20-årige Smørum-profil fik ikke de nødvendige birdies i baglommen. Det blev til en runde i par og en samlet placering som nummer 27 – nok til at kunne spille Symetra Tour i 2017 med reservekort i den mindre kategori til LPGA sammen med Nicole Broch Larsen.

Få spillere mangler endnu at komme i klubhuset, men Therese O’haras LPGA-kort er stensikkert.