Tour

Skuffende dansk weekend i Østen: Det blev aldrig rigtig til noget i Australien og Malaysia

Billede
Foto:
Emily Kristine Pedersen blev det eneste rigtige danske lyspunkt her i weekenden med en samlet 18. plads i Australien.

Det er sådan en af de søndage, hvor kaffen ikke rigtig smager af noget efter nogle indledende gode dage for både herrerne og kvinderne ude i Østen i henholdsvis Kuala Lumpur og Melbourne.

Måske havde vi bare forventet for meget og håbet på mere.

Både Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen startede aldeles lovende i torsdags i Maybank Championship. Men hen over weekenden faldt det hele lidt sammen rent scoremæssigt, og med henholdsvis en 73’er og en 74’er på søndagens afsluttende huller i morges sluttede de som nummer 47 og 55 i feltet i en finale, hvor leaderboardets top 10 havde en gennemsnitsscore på 67,9.

Det gode ved Lucas Bjerregaards fjerde scorekort i Malaysia er, at det er lige så farverigt som eksempelvis i torsdags.

Den 25-årige langslående nordjyde fik seks birdies i bogen sammen med fem bogeys og en dobbeltbogey. Derfor er der faktisk noget at arbejde med.

Lucas Bjerregaard gav efter fredagens runde udtryk for, at han i de seneste uger har set fremskridt i sit spil og at noget af det langsigtede arbejde med især jernslagene begynder at bære frugt.

Hvis bare han kan få halveret mængden af fejl, er der potentiale til nogle gode uger, når han efter nogle ugers turneringspause vender tilbage til Europa-touren igen.

Lasse Jensen rejser derimod direkte til Australien til den spændende World Super 6-turnering i Perth, hvor også Thorbjørn Olesen er på startlisten.

Det er svært at læse ud af leaderboardet fra Malaysia, om pilen peger op eller ned. Men også han har givet udtryk for, at der i de seneste uger i Mellemøsten er kommet noget stabilitet og kontinuitet ind i spillet efter en halvrusten opstart efter en tiltrængt julepause.

Og det kulminerede jo også med tredjepladsen i Dubai.

Selv om den samlede 55. plads ikke lyder af meget, er der alligevel noget, der luner. For den giver trods alt næsten 10.000 euro til kontoen og det samlede Race To Dubai-regnskab, hvor Lasse Jensen nu har næsten 150.000 euro stående.

Ergo mangler han ‘kun’ omkring 100.000 euro for resten af 2017 til at sikre en automatisk forlængelse af kortet. Og det er faktisk ikke helt dumt.

Helt op og helt ned i Melbourne

For kvindernes vedkommende blev weekenden i Oates Vic Open i sæsonåbningen på Ladies European Tour lidt af et antiklimaks.

Nicole Broch Larsen kom tordnede ud af startboksen torsdag morgen og fortsatte storspillet fredag, hvor hun erobrede førstepladsen i turneringen.

Det fik os til at sætte tidlig kaffe over herhjemme i Danmark, selv om den 23-årige Hillerød-profil egentlig lagde et forbehold ind efter superrunden i fredags og de to indledende 67’ere om, at spillet faktisk ikke afspejlede scorekortet.

Weekenden i Melbourne sluttede for hendes vedkommende med to 79’ere og en slutplacering som nummer 32 – 16 slag fra den førsteplads, hun startede på lørdag morgen.

Og selv om Nanna Koerstz Madsen slet ikke klarede cuttet efter lørdagens runde, blev det trods alt til lidt dansk opmuntring.

Emily Kristine Pedersen kom på lørdagens tredje runde med en 67’er faktisk ganske fornuftigt igen. Og efter en 76’er i nat dansk tid sluttede hun på en okay 18. plads.

Alle tre – Nicole, Nanna og Emily – tager nu til Adelaide og giver tirsdagskvalifikationen til næste uges LPGA-turneirng, ISPS Handa Women’s Australian Open, chancen.

Hvis de kommer igennem og scorer en af de tre kvalifikationspladser, kan de gøre Therese O’Hara og verdensstjerner som Lydia Ko, Ariya Jutanugarn og Brooke Henderson selskab på startlisten torsdag morgen.