Tour

Solid åbning af Søren Kjeldsen i US Masters: Hægter sig på stjernespækket topfelt

Billede
Foto: Rob Carr / Getty Images

Det blev en absolut godkendt start for Søren Kjeldsen på de første 18 huller af årets første major, US Masters på Augusta National i Georgia, USA.

Den 41-årige nordjyde, der var ude i en af de første morgenbolde, kom banen rundt i par under særdeles vanskelige vindforhold, der var varslet på forhånd – forhold, Søren Kjeldsen typisk ser som en fordel.

Han lagde ellers ud med en bogey allerede på hul 1, som heldigvis blev udlignet syv huller senere, og dermed vendte han halvvejs i top 10 med store profiler som Thomas Pieters, Rickie Fowler, Phil Mickelson og Jordan Spieth foran sig.

Også bagni åbnede Kjeldsen med en bogey. Men med dagens anden birdie på hul 15 var den samlede 72’er i banens par sikret.

Det placerer Søren Kjeldsen på en foreløbig delt 12. plads med kun to slag op til den førende trio med Justin Rose, Thomas Pieters og Matthew Fitzpatrick, der lige nu deler førstepladsen.

Det er dog med det væsentlige forbehold, at eftermiddagens bolde først lige har taget hul på åbningsrunden og at flere af morgenens bolde ikke er færdigspillet endnu.

Den 25-årige belgier Thomas Pieters lå faktisk i fem under for dagen efter 10 huller til at tage alle overskrifter, men to bogeys og en dobbeltbogey på bagni pillede lidt af den ellers fremadstormende Made in Denmark-vinder.

Åbningsrunden fik dog en lidt trist start for eftermiddagens bolde, da verdensetteren Dustin Johnson måtte trække sig på grund af den skade i ryggen, han pådrog sig efter et fald på en trappe i går.

Dustin Johnson sagde i et interview, efter at han måtte trække sig inden første tee, at han forsøgte at slå ud på driving rangen fra morgentunden, men at han stadig var plaget af smerter, selv om han kun slog ud med 70 procent af sin styrke.

Leaderboard – US Masters

(Artiklen opdateres, når torsdagens runde er færdigspillet)