Tour

Erfaren amerikaner tæmmede Augusta National: Kjeldsen med i førerfeltet

Billede
Foto: Rob Carr / Getty Images
Sådan åbner man Masters på Augusta National. Med en 65'er har Charlie Hoffman lagt sig suverænt i spidsen efter de første 18 huller.

Der skulle mere end talent og tv-tække til for at tackle Augusta National på en stormfuld åbningsdag i årets US Masters.

For en vis portion erfaring gjorde formentlig en del af udslaget på de første 18 huller, hvor vinden spillede en større og større rolle, efterhånden som dagen skred frem.

Det fangede Charley Hoffman.

Den 40-årige amerikaner fandt for alvor nøglen til de svære betingelser og de lynhurtige greens. Han åbnede ballet i årets første major med en stærk 65’er med ikke færre end ni birdies, hvoraf fem af dem faldt i en ren slutspurt på bagni.

Også landsmanden William McGirt kunne være med. Han åbnede med en 69’er til en andenplads – et slag foran englænderen Lee Westwood på tredjepladsen.

Og det er altså en trio med en gennemsnitsalder på 40 år, der efter førstedagen har lagt sig i front i Georgia.

Men inden for to slag lige efter ligger andre erfarne herrer, som formentlig vil byde sig til, når der senere fredag kommer mere normale vejrforhold.

Sergio Garcia, Phil Mickelson og Justin Rose kom alle hjem i én under banens par, mens Ernie Els, Matt Kuchar, Rory McIlroy, Paul Casey og selvfølgelig Søren Kjeldsen kom rundt i par på en foreløbig delt 12. plads med masser af chancer, når vinden har lagt sig.

Augusta National viste sig fra sin sværeste side på de første 18 huller og fik åbnet major-året 2017 med stil.