Made In Denmark

Himmerland-borgmester vil have Made in Denmark tilbage i 2019

Billede
Foto: Stuart Franklin / Getty Images

Det kan godt være, Made in Denmark rykker det store europæiske golfcirkus fra Gatten til Silkeborg i 2018.

Men udflytningen til Silkeborg bør kun være til låns.

Det mener Vesthimmerlands borgmester, Knud Christensen (K), der i de kommende uger vil arbejde hårdt for, at Danmarks største golfturnering er tilbage i Himmerland allerede året efter.

Årsagen til, at Made in Denmark næste år ikke for femte år i træk skal afvikles på Himmerland Golf & Spa Resort i 2018 er, at Region Nordjylland har trukket den økonomiske støtte, der oprindeligt lød på syv millioner kroner årligt, men som sidste år – efter et politisk drama i foråret for åbent tæppe – blev reduceret til 4,5 millioner kroner.

Og det ærgrer Vesthimmerlands borgmester.

— Det er 125 procent sikkert, at det er støtten, der har fået Lars Larsen til at forlade Nordjylland, siger Knud Christensen ifølge Ritzau.

Made in Denmark har endnu ikke sat navn på, hvor turneringen i 2019 skal spilles. Men den nordjyske borgmester vil gøre alt for, at turneringen vender tilbage til Himmerland.

— Den 16. maj har vi et møde med Lars Larsen, og jeg har inviteret hele økonomiudvalget med.

— Så må vi se, om vi kan erobre turneringen hvert andet år. Så kan det måske blive en tilbagevendende begivenhed hvert andet år. Men det kræver, at vi får hele Nordjylland til at støtte op om det, siger Knud Christensen til Ritzau.

Made in Denmark blev første gang afviklet i Gatten på Lars Larsens golfresort i 2014 og skal i august i år lægge bane til turneringen for fjerde år i træk.

Lars Larsen offentliggjorde i dag, at Made in Denmark har skrevet kontrakt med European Tour frem til og med 2019.