Udstyr

Rory McIlroy skriver stor kontrakt med TaylorMade, der nu sidder på verdenstoppen

Billede
Foto: Matt Hazlett / Getty Images

Testfasen og de økonomiske spekulationer er tilsyneladende ovre på udstyrssiden for golfstjernen Rory McIlroy.

Den 28-årige nordirer, der siden Nikes exit fra golfsporten, når det handler om bolde, jern og køller, har signeret en flerårig aftale med TaylorMade.

Aftalen betyder, at McIlory frem over udelukkende vil spille med grej fra det Adidas-ejede golf-brand, mens Nike fortsat vil klæde ham på med tøj og sko.

Dermed spiller verdens for tiden tre bedste golfspillere alle med TaylorMade-udstyr, og Rory McIlroy kommer i sponsorstald med amerikaneren Dustin Johnson og australieren Jason Day.

Det var efter US Masters på Augusta i april, at McIlroy for alvor gik ind i en testfase, hvor han især havde fokus på at vælge den rigtige bold. Valget faldt på TaylorMades nye TP5x-bold – en sofistikeret fem-lags-bold, der ifølge TaylorMades egen beskrivelse har en såkaldt dual spin-overflade.

Rory McIlroy har siden afskeden med Nike flere gange spillet med køller fra TaylorMade, mens han fra årsskiftet også har eksperimenteret med jern og drivere fra Callaway i sin bag.

TaylorMade er stadig ejet af Adidas, selv om det tyske sportsbrand for et år siden annoncerede, at man ville afhænde sit velkendte golfbrand.