Nyheder

Golf bliver på OL-programmet: IOC forlænger til og med 2024

Billede
Foto: Scott Halleran / Getty Images

Det ligger godt nok syv år ud i fremtiden, men alligevel besluttede Den Internationale Olympiske Komite i dag at forlænge golf og de andre sportsgrene fra legene i Rio sidste sommer helt frem til OL i 2024.

Dermed er golfsporten sikret foreløbig mindst tre olympiske lege.

Det kom på programmet i 2016 efter 112 års pause og var i forvejen garanteret på programmet i Japan i 2020.

Og ved legene sidste sommer i Brasilien viste golfen sig fra sin bedste side med Justin Rose som vinder hos herrerne og Inbee Park som vinder hos kvinderne – trods afbud fra blandt andre Rory McIlroy, Jason Day og flere andre profiler.

Der er endnu ikke sat navn på den by, der skal være vært for legene i 2024. Men det er kun Paris og Los Angeles, der skal kæmpe om det.

Og den by, der ikke får 2024, får legene fire år efter i 2028.

I Paris ligger det allerede fast, at Le Golf National, som også lægger bane til næste års Ryder Cup, bliver den olympiske golfscene, når Paris skal være værtsby, mens Los Angeles allerede har udvalg Riviera Country Club – hjemmebanen for Genesis Open på den amerikanske PGA Tour – som bane for et fremtidigt OL.