Tour

Syv danskere i Made in Denmark Challenge-finalen på hjemmebane

Billede
Foto: Stanley Chou / Getty Images

Der bliver masser af dansk golf i weekenden, når finalen skal afgøres i Made in Denmark Challenge på Royal Oak i Rødding mellem Kolding og Vejen.

Hele syv af de bedste danske talenter klarede fredag skærene  – flere af dem med kanonrunder – og er med både lørdag og søndag i det danske stop på Challenge Tour’en.

Bedst ser det ud Niklas Nørgaard Møller, der kom dagens 18 huller rundt i en 68’er (-4) med seks birdies og to bogeys. Det rækker til en foreløbig 11. plads med god kontakt til førerfeltet.

— Jeg var skarpere med putteren i dag, og det var dejligt at lave en masse birdies. I morgen og søndag skal jeg ud og angribe, for jeg kan reelt set kun bruge en rigtig topplacering til noget. Om jeg bliver nummer 20 eller 50 er mindre vigtigt, sagde den 25-årige Kokkedal-profil til Made in Denmark efter runden.

Et slag efter på en delt 20. plads ligger Mark Haastrup og Rasmus Hjelm side om side efter en 72’er og en 69’er, mens Martin Ovesen med en 74’er dumpede ned i feltet efter en flot åbning i går.

Han deler 35. plads med blandt andre Victor Østerby, som med en fejlfri 67’er med fem birdies tog et ordentligt skud op i feltet på fredagens runde.

Også Oliver Suhr og Joachim B. Hansen er med i weekenden fra en 45. plads her halvvejs i turneringen.

Made in Denmark Challenge føres af englænderen Steven Brown.

Med en vejrudsigt, der varsler blæst om ørerne på søndag, er der lagt op til en interessant finaleweekend, hvor de danske profiler forhåbentlig får medvind fra de tilskuere og golffans, der vælger at tage turen til Royal Oak som en god start på skolernes sommerferie.

Leaderboard – Made in Denmark Challenge