Tour

Blød åbning af dansk trio i USA: Vigtig lørdag på både Symetra og LPGA

Billede
Foto:

Der skal forsvares, kæmpes og angribes i dag lørdag, hvis de danske golfkvinder skal have noget ud af det i denne uge i USA, hvor både Symetra Tour’en og LPGA spilles over tre dage med cut til finalerunderne i aften.

I Walmart NW Arkansas Championship i sydstatsbyen Rogers åbnede både Nicole Broch Larsen og Therese O’Hara sent fredag aften dansk tid med hver en 70’er (-1), der kun akkurat rækker til placering over cuttet før lørdagens anden runde.

Turneringen i Arkansas markerer en milepæl for resten af sæsonen for de spillere, der kun er med i periferien af LPGA og som ikke har fuldt kort i år til verdens bedste golfliga.

I næste uge foretages sæsonens anden og sidste såkaldte reshuffle, hvor de spillere med lille kørekort til LPGA, der har tjent bedst i de turneringer, de er kommet ind i, bliver belønnet med en bedre kategori resten af året.

Og her vil både Nicole Broch Larsen og Emily Pedersen, som ikke er med i Arkansas, komme i betragtning.

På Symetra Tour’en på niveauet under LPGA, der i denne uge er i Michigan, lagde Nanna Koerstz Madsen sent i aftes også forsigtigt ud. En blandet runde med en 73’er (+1) rækker også kun lige til en plads over cuttet med tynd udsigt til den sjove ende.

Nanna Koerstz Madsen, der allerede har vundet to Symetra Tour-turneringer i sæsonen, kæmper for at vinde den tredje, som vil sende hende direkte på LPGA allerede i år.

Men de to sejre har allerede sikret en foreløbig førerposition på pengelisten Volvik Race For The Card, hvor de ti øverste efter sæsonen skal spille LPGA i 2018. Og hun er ikke mange dollars fra allerede nu med garanti at have tjent nok på Symetra Tour’en til, at den top 10-placering er sikret.

Leaderboard – Walmart NW Arkansas Championship (LPGA)

Leaderboard – Island Resort Championship (Symetra)