Tour

Svensk sejr på i Challenge Tour’en på Royal Oak: 25-årig dansk overraskelse

Billede
Foto: Made in Denmark

Der var danske farver med i slutspillet, da Made in Denmark Challenge skulle afgøres på Royal Oak i Rødding.

25-årige Niklas Nørgaard Møller, der har været stabil og med fremme hele ugen, sluttede godkendt af med en 70’er (-2) i søndagens blæsevejr, som sendte ham en enkelt position frem til et samlet femtepladsen.

— Det har været en god uge, og jeg er faktisk rigtig glad lige nu. Men jeg er også kørt ud mentalt, lød reaktionen fra Niklas Nørgaard Møller i et interview med Made in Denmark efter finalerunden.

— Det giver mig en masse selvtillid i banken, som jeg tager med til Skotland i i næste uge. Bare det at vide, at selv fint spil kan give en top fem-placering, giver en masse selvtillid.

Det er Niklas Nørgaard Møllers hidtil bedste resultat som professionel, og top 10-placeringen på Royal Oak bliver desuden belønnet med en ekstra start på Challenge Tour’en oven i dem, han i forvejen har fået tildelt som Team Made in Denmark-spiller.

Ellers var der ikke de store danske solstråler hen over finaledagen.

Victor Østerby blev næstbedste dansker på en delt 17. plads efter en 73’er (+1) på søndagens 18 huller med Oliver Suhr og Joachim B. Hansen i gruppen på en 22. pladsen lige efter.

Mark Haastrup og Rasmus Hjelm endte på 28. pladsen, mens Martin Ovesen må tage skuffet fra det, der ellers var udråbt som Kolding-spillerens ‘hjemmebane’ efter den kanonåbning, han leverede leverede på turneringen i torsdagens.

Made in Denmark Challenge blev vundet af svenskeren Oscar Stark foran en trio med to franskmænd og en tysker.

Resultat – Made in Denmark Challenge