Nyheder

Femte aflysning i år rejser tvivl om fremtiden for Ladies European Tour

Billede
Foto: Tristian Jones / Ladies European Tour

Rygterne svirrer og historierne løber på vandrørene. Med endnu en turneringsaflysning – den femte i år – har spillerne på Ladies European Tour så få kilometer i benene og så lidt indtjening i bogen, at de nu anonymt begynder at tale åbent om krise for professionel kvindegolf i Europa og frygten for et egentligt kollaps.

Tag Georgia Hall som eksempel. Den 21-årige englænder fører lige nu den europæiske Solheim Cup-kvalifikation og slog i går, torsdag, ud i sæsonens anden majorturnering, KPGM Women’s PGA Championship i USA.

Hun er landet i Chicago med tre turneringer i benene i år. Den seneste blev spillet i april i Spanien.

Det er aflysningen af Ladies European Masters i Tyskland september, der har vækket og forstærket spillernes bekymring. Årsagen til aflysningen er uoverensstemmelser med turneringens sponsorer, skriver den britiske avis The Times i dag.

Men med den turnering ude af kalenderen har spillerne på Ladies European Tour siden offentliggørelsen af årets turneringsprogram i januar set nu i alt fem turneringer forsvinde: En i Kina, en i Tyrkiet, en i Frankrig og den i Tjekkiet, som Nanna Koerstz Madsen vandt sidste år – og så nu Ladies European Masters i september.

I en fortrolig mail, som The Times er kommet i besiddelse af, skriver Helen Alfredsson, der er spillerpræsident i Ladies European Tour, at spillerne heller ikke endnu skal booke billet til turneringen i Qatar i november på grund af sikkerheden og den politiske situation i landet.

Helen Alfredsson appellerer også i sin mail spillerne til ikke at offentliggøre eller kommentere aflysningen af Ladies European Masters på sociale medier.

Ledelsen i Ladies European Tour reagerede tidligere fredag på artiklen i The Times, som er blevet gengivet og refereret adskillige steder hen over dagen.

I en pressemeddelelse tager tour-ledelsen skarp afstand fra artiklen og de spekulationer, der bliver lagt frem. Den britiske avis har blandt andet gennemgået de seneste års regnskaber for Ladies European Tour, der viser store underskud.

Men tour-ledelsen understreger, at der i de seneste år er blevet investeret massivt i brandet for Ladies European Tour samt i aftaler, der skal bringe direkte golf i kvindernes Europa-tur hjem stuerne hos de golfinteresserede.

Desuden understreger Ladies European Tour, at efterårets stærke program ligger fast og forhåbentlig kan imødekomme noget af den frustration, der helt naturligt er opstået hos spillerne hen over foråret med de mange aflysninger i programmet.