Nyheder

Morten Ørum Madsen havde en vild lørdag i Frankrig: Spiller med om titlen helt i front

Billede
Foto: Stuart Franklin / Getty Images

Det er med Morten Ørum Madsen i en tiltrængt førerbold, at Le Vaudreuil Golf Challenge i det nordvestlige Frankrig skal afgøres i morgen, søndag.

Den 29-årige silkeborggenser leverede en kongerunde på lørdagens 18 huller og fik langt om længe det bid i køllerne, der gør ham farlig på en golfbane. Det blev til en suveræn 64’er (-7) med dagens klart bedste scorekort i finalefeltet.

Otte birdies var i lommen allerede efter 12 huller, hvorefter et par bogeys og en afsluttende birdie blev samlet op.

— Det har været lidt af en kamp på det seneste. Og jeg er virkelig taknemmelig for – ikke kun over for mig selv, men også dem, der står bag mig og tror på mig – at jeg endelig har noget at vise frem, sagde Morten Ørum Madsen til Challenge Tour’ens hjemmeside efter sin superlørdag.

— Jeg har arbejdet rigtig hårdt og haft nogle svære perioder. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Men det er rart at være heroppe. Det er et tæt leaderboard, og jeg har ikke været i den her position i noget tid. Så jeg vil forsøge at fokusere på mig selv, for der er så mange gode spillere.

Med lørdagens superrunde rykker Morten Ørum Madsen op på siden af den stærke englænder Aaron Rai, der jagter sin tredje Challenge Tour-sejr i sæsonen, som vil sende ham direkte op på European Tour. Og de to skal i -13 sammenlagt ud i en direkte duel i morgen fra kl. 12:20 med et forspring på to slag til de nærmeste.

Rasmus Hjelm er stadig i spil til et topresultat i Frankrig, selv om han med en 70’er (-1) i dag måtte slippe et par pladser på leaderboard. Men den erfarne nordjyde går ind til søndagens finale fra en 12. plads.

Derimod tabte Mark Haastrup lidt grebet til førerfeltet. En 73’er (+2) på weekendens første 18 huller sendte ham 18 pladser ned i feltet til en 30. plads. Her ligger han side om side med Martin Ovesen, der til gengæld rykkede 12 pladser frem i dag.

Leaderboard – Le Vaudreuil Golf Challenge