Tour

Emily Pedersen tæt på sit bedste LPGA-resultat: Hægter sig på top 10 før finalen

Billede
Foto: Michael Cohen / Getty Images

Med en stærk slutspurt satte Emily Pedersen lørdag aften dansk tid en fed streg under, at hun lige nu hører til og føler sig hjemme blandt verdens bedste golfspillere i USA.

Den 21-årige The Scandinavian-komet kom weekendens første 18 huller i Marathon Classic i Ohio igennem med en solid 67’er (-4), der især kom i land ved hjælp af fire gode birdies på de sidste fem huller.

Men lørdagens runde avancerede Emily Pedersen syv pladser på leaderboardet, hvor hun starter søndagens afgørende finale på en delt 11. plads med kun tre slag op til tredjepladsen.

Det er hendes syvende finaleweekend ud af syv mulige på den amerikanske LPGA siden slutningen af maj. Det er noget af en bedrift set i lyset af, at Emily Pedersen startede 2017 som rookie på et af de yderste mandater med udsigt til et beskedent antal turneringer.

Og det er ikke noget helt dumt tidspunkt at peake på. For ligesom Nanna Koerstz Madsen, der har været suveræn på Symetra Tour’en lige under LPGA, ligger Emily Pedersen formentlig også i periferien af det europæiske Solheim Cup-hold, som Annika Sörenstam udtager om to uger.

Hun er ikke automatisk kvalificeret via de fire pladser på Ladies European Tour eller de fire pladser fra verdensranglisten. Men med Emily Pedersens stabile og opadgående niveau de seneste måneder i USA må hun stå på en af huskesedlerne hos den svenske holdkaptajn, der også skal sætte navn på fire wild cards efter majorturneringen British Open.

Marathon Classic føres før de afgørende 18 huller af amerikaneren Nelly Korda, der i -13 sammenlagt ligger to slag foran In-Kyung Kim fra Korea på andenplads med Kims landsmand Sung Hyun Park og amerikaneren Lexi Thompson yderligere et slag efter på en delt tredjeplads.

Leaderboard – Marathon Classic