Tour

Historisk triumf for Nanna Koerstz Madsen i USA: Vinder tredje sejr og rykker direkte på LPGA

Billede
Foto: Symetra Tour

Det lå næsten i kortene fra morgenstunden lokal tid i den amerikanske delstat New York.

Men Nanna Koerstz Madsen gjorde søndag arbejdet færdigt i overbevisende stil, da hun overlegent vandt Danielle Downey Classic på Symetra Tour’en og dermed sikrede sig sin tredje turneringssejr i år.

Med et forspring på fem slag til Erynne Lee fra USA på første hul var der luft til at gå konservativt til værks. Men det gjorde den 22-årige danske golfkomet tilsyneladende ikke.

Allerede efter tre huller var der to birdies i baglommen, og efter samtlige 18 huller havde hun samlet hele syv birdies og en enkelt bogey op til en 66’er på finalerunden.

Det endte med en suveræn sejr og en afstand på syv slag til amerikaneren Laura Wearn, der endte på andenpladsen.

Med sejren i Danielle Downey Classic skifter Nanna Koerstz Madsen øjeblikkeligt Symetra Tour’en ud med LPGA resten af året som belønning for de tre Symetra-sejre i indeværende sæson, der ud over dagens triumf i Danielle Downey Classic også tæller Symetra Classic og Fuccillo Kia Classic of NY, hvor hun i sidstnævnte turnering også fik en bonuspræmie i form af en spritny bil.

Samtidig får hun fuldt kort til LPGA i hele 2018 – det, der egentlig var startmålet for hele sæsonen i USA, da hun tog hul på den i midten af marts.

Og som om det ikke var nok, satte Nanna Koerstz Madsen med sin samlede score i -22 for de fire dage i New York også ny rekord. For ingen har tidligere gået en turnering på Symetra Tour’en lavere end i -19 samlet over 72 huller.

Nu rejser den 22-årige Smørum-profil med en kæmpe portion selvtillid tilbage til Europa, hvor hun på torsdag er til start i Scottish Open, der både tæller i LPGA og Ladies European Tour-regi.

Et direkte mål i den turnering er at kvalificere sig til majorturneringen British Open ugen efter. Det kan ske ved at ende som en af de tre øverste medlemmer af Ladies European Tour, der ikke allerede har fået billet til den eftertragtende europæiske major.

Og det næste store delmål er at gøre sig til over for Annika Sörenstam, svensk kaptajn på det europæiske Solheim Cup-hold, som om to uger sætte navne på sine fire wild cards til Europas hold.

Men med søndagens overlegne triumf i New York vil det være dumt af den svenske kaptajn ikke at skele til Danmarks nykårede LPGA-medlem.

Slutstilling – Danielle Downey Classic