Tour

Morten Ørum henter tiltrængt andenplads i Frankrig og sikrer vigtige point

Billede
Foto: Stuart Franklin / Getty Images

Efter hvad man ind til nu godt kan kalde for en tør sæson, fik Morten Ørum Madsen i dag i Frankrig tanket nyfornyet selvtillid og tro på en hurtig tilbagevenden til European Tour.

Den 29-årige silkeborggenser hentede en andenplads på Challenge Tour’en i Le Vaudreuil Golf Challenge – kun overgået af den stærke syv år yngre englænder Aaron Rai, der med sin tredje sæsonsejr sikrede direkte, øjeblikkelig avancement til European Tour.

De to startede ud på siden af hinanden i finaledagens førerbold, men den eneste, Morten Ørum Madsen ikke kunne følge med i dag, var netop Aaron Rai.

Men en 71’er i banens par var nok til at tage andenpladsen alene takket være en birdie på sidste hul.

Morten Ørum Madsens andenplads bliver belønnet med en tiltrængt præmiecheck på 23.100 euro – cirka 172.000 kroner – som luner gevaldigt i det såkaldte Road To Oman-regnskab i bestræbelserne på et comeback til European Tour allerede i 2018.

Det giver et avancement på 74 pladser på pengelisten, hvor Morten Ørum nu som nummer 26 kun er 11 pladser fra den gyldne top 15, der giver European Tour-billet næste år.

Rasmus Hjelm sluttede turneringen i Frankrig af med en 72’er (+1) til en samlet placering som nummer 16, mens Martin Ovesen, Mark Haastrup og Mads Søgaard endte henholdsvis som nummer 26, 49 og 62.

Slutresultat – Le Vaudreuil Golf Challenge