Tour

Stærk Jordan Spieth vender nedtur til sin tredje majortitel i karrieren

Billede
Foto: Christian Petersen / Getty Images

Det blev aldrig en finale som sidste år på Royal Troon, hvor Henrik Stenson overstrålede en storspillende Phil Mickelson. For det var vildt.

Alligevel vil 2017-udgaven af The Open på Royal Birkdale gå i historiebøgerne som turneringen, hvor den unge amerikaner Jordan Spieth på de sidste 18 huller var tæt på at smide en sikker sejr og alligevel kunne løfte trofæet overbevisende til allersidst.

Den 23-årige texaner gik ind til søndagens finale med et forspring på tre slag ned til landsmanden Matt Kuchar, men bragte selv ufornøden spænding ind i duellen med tre bogeys på de første fire huller.

Men med en vild afslutning, der bød på tre birdies og en eagle på de sidste fem huller, satte Jordan Spieth det hele på plads. Og med en samlet 69’er (-1) på finaledagen sluttede han tre slag foran sin 16 år ældre landsmand og Ryder Cup-buddy fra sidste års sejr over Europa.

Det er Jordan Spieths første triumf i The Open og tredje majorsejr i alt i karrieren. Og han er den yngste vinder nogensinde i den europæiske major.

Set med danske øjne sluttede The Open nogenlunde for Søren Kjeldsen, der med en 68’er endte på en samlet 37. plads. Thorbjørn Olesen lukkede ugen i det nordlige England af som nummer 62.

Slutresultat – The Open