Tour

Stjernefelt udfordret under barske forhold i Skotland: Emily Pedersen solidt fra land

Billede
Foto: Mark Runnacles / Getty Images

Det var med både tophuer og ørevarmere, at kvindernes Scottish Open i dag blev skudt i gang vest for Glasgow.

Under særdeles barske vejrforhold med to-tre jern vind blev feltet i den fælles LPGA- og Ladies European Tour-turnering voldsomt udfordret på Dundonald Links, hvor en score i par på dagen var absolut godkendt.

Det var heldigvis hvad Emily Pedersen kunne aflevere i klubhuset efter de første 18 huller.

Bortset fra tre bogeys på de tre første huller havde den 21-årige The Scandinavian-profil godt styr på løjerne i Skotland. Og de resterende 15 huller blev klaret med tre gode birdies til en samlet 72’er og en delt 26. plads efter første runde sammen med blandt andre amerikaneren Michelle Wie.

Også Nanna Koerstz Madsen kom nogenlunde fra start. Den nykårede danske LPGA-spiller, der i sidste weekend vandt sin tredje Symetra Tour-sejr i sæsonen, måtte dog kæmpe mere for det undervejs. Og en blandet 74’er (+2) med tre birdies og fem bogeys rækker til en foreløbig 54. plads.

For Nicole Broch Larsen blev især eftermiddagens sidste ni huller en brutal omgang. Efter at have vendt halvvejs i par, løb hun ind i tre bogeys og en dobbeltbogey til en samlet 77’er (+5) for de første 18 huller og en placering i den nederste halvdel af feltet.

Scottish Open føres efter førstedagen af australieren Karrie Webb, der fik en magisk 65’er (-7) i hus. Hun har amerikaneren Cristie Kerr et slag efter.

Leaderboard – Aberdeen Asset Management Scottish Open