Tour

Dansk duo sikkert videre i vanvittig vind i Skotland: Emily Pedersen flirter med top 10

Billede
Foto: Mark Runnacles / Getty Images
Feltet i Scottish Open var igen i dag udfordret af udsædvanlige vejrforhold.

De klassiske linksforhold fortsatte fredag under kvindernes Scottish Open sydvest for Glasgow. Igen på anden runde blev det stjernespækkede felt i den fælles LPGA- og Ladies European Tour-turnering aldeles udfordret af en vanvittig blæst.

Især i formiddagens bolde, hvor alle tre danskere var i ilden, var det helt slemt med en vind på 3-4 jern.

Derfor var det igen mere end godkendt, da Emily Pedersen kunne aflevere en 73’er (+1) i klubhuset. Og det var mere end rigeligt til en pænt spring på leaderboardet. Emily Pedersen går ind til weekendens 36 huller på en delt 11. plads med seks slag op til førstepladsen.

Og selv om det ikke kunne aflæses direkte af scorekortet, spillede Nanna Koerstz Madsen også blændende golf i Skotland i dag. Hun lå i -3 efter kun seks huller, men en 74’er (+2) med fire birdies giver alligevel et godt afsæt før weekenden, hvor hun på ingen måder er afskrevet til et topresultat.

På dagens runde var det specielt hul 3 og hul 16, der ødelagde et scorekort, som burde have været under par. Men på begge huller landede den 22-årige Smørum-profil i en styg, styg rough. Det bliver straffet i Skotland, og det kostede en dobbeltbogey og en triple bogey på kortet.

Nanna Koerstz Madsen overnatter sammen med stjerner som Ariya Jutanugarn, So Yeon Ruy og Stacy Lewis på en 39. plads i +4 sammenlagt med fire slag op til en syvendeplads.

Til gengæld lykkedes det ikke for Nicole Broch Larsen at udligne åbningsrunden fra i går. Det blev til en 78’er (+6), og dermed må hun seks slag fra cuttet holde tidligt weekend i Skotland.

Men spørg feltets førende, om det var udfordrende på Dundonald Links i North Ayrshire i dag. Australieren Karrie Webb, der landede en imponerende 65’er i går, måtte bruge 10 slag mere på anden runde i dag, mens amerikaneren Cristie Kerr med en 73’er (+1) brugte syv slag flere end på åbningsrunden.

De to byttede i øvrigt plads i toppen af regnskabet til Cristie Kerrs fordel.

Leaderboard – Aberdeen Asset Management Scottish Open