Nyheder

Rory McIlroy fyrer sin caddie gennem ni år

Billede
Foto: Dan Mullan / Getty Images

Endnu et caddieskifte ser nu dagens nu blandt golfsportens helt store stjerner. Denne gang er det nordireren Rory McIlroy, der efter en resultatmæssig tør sommer har brug for ny energi på bag’en og til at bære køllerne.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har den 28-årige nordirer fyret J.P. Fitzgerald, der været caddie for den firedobbelte majorvinder gennem de sidste ni år. Splittet mellem de to skulle være sket efter forrige weekends fjerdeplads i The Open.

Rory McIlory har ikke selv kommenteret på rygterne endnu, men ifølge de seneste forlydender dukker han op til WGC Bridgestone Invitational på Firestone Country Club i Ohio i USA i denne uge med ny mand på bag’en.

Den nordirske verdensfirer involverede under The Open offentligheden i en samtale mellem de to, hvor Fitzgerald gav ham et mentalt los bagi efter seks huller på første runde, hvor McIlory allerede lå i +5 for dagen.

Det kommer ifølge den britiske avis The Telegraph ikke som det største chok i golfmiljøet, at nordireren skifter ud på bag’en. Fitzgerald, der i sin rolle som McIlroys guide og køllebærer har tjent ikke mindre end godt 66 millioner kroner, har gennem nogen tid været udpeget som den største ligtorn i sin arbejdsgivers vej mod den næste majortriumf.

Rory McIlory har kun en major tilbage i den her sæson, PGA Championship i næste uge, til at slukke tre års majortørke. Den seneste er helt tilbage fra netop PGA Championship i 2014.

McIlroys caddieskifte er sæsonens andet store. Det var en noget større bombe, da amerikaneren Phil Mickelson for godt en måned siden skilte sig af med Jim ‘Bones’ Mackay.