Tour

Nicole Broch Larsen checker ind i British Open: Klarede nervepirrende kvalifikation

Billede
Foto: Tristian Jones / Ladies European Tour
Nicole Broch Larsen ses her i sit udspil på hul 10 i omspillet i aftes, hvor hun sikrede sig sin British Open-billet.

Mandag blev en lang dag for Nicole Broch Larsen i St. Andrews. Men det var absolut det hele værd.

Den 24-årige Hillerød-profil er nemlig som den anden dansker klar til denne uges major, Ricoh Women’s British Open, efter en nervepirrende kvalifikation over 18 huller plus det løse på Castle Course om i alt 22 majorpladser senere på ugen.

Nicole Broch Larsen var ude i en af de relativt tidlige bolde om formiddagen og landede en solid 70’er (-2) i den ordinære runde. Og det lignede allerede fra start en stærk score, som nok skulle sende hende videre til Kingsbarns Golf Links med start på torsdag.

Men da samtlige 111 spillere var i klubhuset, lå i alt 14 spillere – inklusive den danske komet – på en delt 12. plads og skulle derfor i første omgang ud i et sent omspil på Castle Course’s hul 10 – et par 3-hul – om 11 British Open-pladser.

Nicole Broch Larsen var en af de 10, der holede en par i første forsøg og dermed indløste majorbillet. Dermed gør hun Emily Pedersen selskab på torsdag.

Det lykkedes ikke Nanna Koerstz Madsen at komme gennem nåleøjet i kvalifikationen. En runde i par rakte kun til en 38. plads i efter de ordinære 18 huller, og det var ikke nok til omspil.