Tour

Pæn start af dansk duo i British Open: Michelle Wie slog banerekorden i Skotland

Billede
Foto: David Cannon / Getty Images

Der var forhold til rigtig god linksgolf til stede, da verdens bedste kvindelige golfspil i dag tog hul på årets næstsidste majorturnering, Ricoh Women’s British Open i Skotland.

Og amerikaneren Michelle Wie udnyttede forholdene optimal, angreb Kingsbarns-banen ud til Nordsøen og satte banerekord med en superrunde og en 64’er i otte under banens par i baglommen.

Generelt blev der scoret lavt på åbningsdagen med en rolig vind, der var markant anderledes end på de tre første dage i sidste uge i Scottish Open.

Også Michelle Wies landsmand, verdens nummer to, Lexi Thompson, kom fint afsted. Med en solid 67’er (-5) er hun på en delt fjerdeplads kun tre slag fra toppen.

Feltets to danskere fik også en godkendt start. Bedste gik det for Nicole Broch Larsen, der kvalificerede sig til ugens major i mandags. Hun var ude i en af eftermiddagens allersidste bolde, som – på grund af et regnskyld tidligere på dagen – kom i klubhuset i tusmørket.

Efter et par tørre uger med missede cuts ligger hun med en solid  70’er (-2) på en foreløbig delt 33. plads ved siden af blandt andre Brooke Henderson fra Canada, som især blevet hevet i land ved hjælp af tre gode birdies på de sidste seks huller.

Emily Pedersen skulle brugte et slag med og overnatter på en delt 50. plads.

Men begge ligger i en position, der rækker ind i weekenden til gode point og indtjening i forhold til at sikre sig fuldt LPGA-kort til næste sæson – og ikke mindst bevise over for den europæiske Solheim Cup-kaptajn, Annika Sörenstam, at de skal tages med i betragtning, når hun på mandag sætter navne på sine fire wild cards.

Leaderboard – Ricoh Women’s British Open