Tour

Stjernekrig i Bridgestone Invitational: Storspillende Thomas Pieters i front

Billede
Foto: Gregory Shamus / Getty Images

Der var nærmest garanti for sublim golf, da hele verdenseliten i dag tog hul på WGC-turneringen Bridgestone Invitational i Ohio.

Og en række af de største navne leverede også varen allerede på førstedagen på Firestone Country Club.

Specielt sidste års belgiske Made in Denmark-vinder Thomas Pieters foldede sig ud. Med fem rene birdies til en fejlfri 65’er (-5) lagde han sig alene i spidsen i den stærkt besatte turnering.

Den 25-årige belgier har skotten Russell Knox et slag efter sig tæt forfulgt af profiler som Jordan Spieth, Rory McIlroy, Jon Rahm og Bubba Watson på en delt tredjeplads og verdensetteren Dustin Johnson endnu et slag efter i top 10.

Dustin Johnson markerede sig i øvrigt på det 610 meters lange par 5-hul på bagni, da han tordnede at drive afsted fra tee på ikke mindre end 401 meter. Det er det længste drive målte på den amerikanske PGA Tour i fire år.

Feltets eneste dansker, Thorbjørn Olesen, kom uheldigt ud af torsdagens 18 huller. En bogey og en dobbeltbogey til sidst betød +3 samlet på scorekortet og en placering som nummer 53 i det 76 mand store felt.

Der er ikke noget cut i turneringen, som for alles vedkommende spilles til og med søndag. Derfor kan den 27-årige dansker sagtens nå at udligne den ærgerlige start i de kommende dage.

Leaderboard – WGC-Bridgestone Invitational