Tour

Super major-generalprøve for Thorbjørn: Ustyrlig Matsuyama napper anden WGC-sejr

Billede
Foto: Stuart Franklin / Getty Images

Der er bestemt gode takter at arbejde videre på for Thorbjørn Olesen, der søndag aften dansk tid leverede en solid finale i WGC Bridgestone Invitational som en perfekt optakt til næste uges major, PGA Championship.

Thorbjørn Olesen startede søndagen ud på en 25. plads og arbejdede sig hen over de afgørende 18 huller yderligere op i feltet. En stærk, afsluttende 65’er (-5) med hele otte birdies og tre bogeys sikrer den 27-årige dansker en fornem 10. plads i den stærkt besatte turnering.

Dermed kan Thorbjørn Olesen se tilbage på fire dage på Firestone Country Club, der dag for dag er blevet bedre og bedre. Han åbnede turneringen med en 73’er (+3) i torsdags, fulgte op med en 70’er (par) dagen efter, blev endnu bedre med 67’eren (-3) i går og afleverede så sin 65’er i dag.

Og Thorbjørn Olesens finalerunde var der kun én spiller feltet, der kunne overmatche. Japaneren Hideki Matsuyama var ustyrlig og satte blandt andre førerbolden med belgieren Thomas Pieters og amerikaneren Zach Johnson på plads.

Med en imponerende 61’er (-9) vandt Matsuyama WGC Bridgestone Invitational med fem slag foran Zach Johnson og tangerede samtidig banerekorden. Det er japanerens anden WGC-sejr i karrieren.

Selv om enkelte elementer i spillet svigtede for Rory McIlroy, fik den 28-årige nordirer også bevist, at han er tæt majorformen til næste uge. McIlory endte på en delt femteplads.

Slutstilling – WGC Bridgestone Invitational