Made In Denmark

Nye mobilregler under Made in Denmark: Tag mobilen frem og ’skyd løs’

Billede
Foto: Andrew Redington / Getty Images

De hidtige stramme krav til tilskuernes brug af mobiltelefoner under turneringerne på European Tour bliver nu lempet betydeligt. Fra og med Made in Denmark må tilskuerne bruge mobiltelefoner og tage billeder overalt og opfordres lige frem til at ’skyde løs’ med telefonens kamera.

I en pressemeddelelse fra Made in Denmark lyder det, at en pilottest under Irish Open i juli gik så godt, at European Tour i fremtiden vil tillade tilskuerne at bruge telefonen overalt – dog med et par vigtige spilleregler.

For det første skal mobiltelefonen være på lydløs. For det andet må man ikke bruge telefonens lys eller blitz. For det tredje må man kun tale i telefonen langt væk fra, hvor spillet foregår. Og for det fjerde skal man holde telefonen vandret, hvis man optager video.

Made in Denmark understreger, at man må tage billeder af alt, mens videooptagelser er begrænset af, at man som tilskuer ikke må filme selve spillet på banen på grund af tv-selskabernes dyre rettigheder.

De nye regler kan ses som en klar opfordring til at dele indhold fra Made in Denmark og andre European Tour-turneringer på sociale medier. Det vil øge kendskabet til både European Tour og til selve golfen som sport.

Dog strider den fjerde spilleregel om vandrette videooptagelser mod eksempelvis Instagram og Snapchat, hvor videoer til de populære stories-funktioner optages og udgives i det lodrette videoformat.