Tour

Thorbjørn alene i front i PGA Championship: – Jeg spillede rigtig godt i dag

Billede
Foto: Ross Kinnaird / Getty Images

Det er med Thorbjørn Olesen alene øverst på leaderboardet, at årets sidste majorturnering, PGA Championship, er kommet i gang i Charlotte i North Carolina, USA.

Danmarks højeste placerede spiller på verdensranglisten åbnede turneringen med en stærk 67’er i fire slag under banens par under særdeles svære forhold med ekstremt hurtige greens på Quail Hollow Club.

Men seks birdies og to bogeys var nok til at sikre en foreløbig førsteplads.

— Jeg synes, jeg spiller rigtig godt i dag (torsdag, red.) – især på de første 15 huller. Jeg drivede bolden rigtig godt og gav mig selv nogle korte jern ind til greens og var aggressiv, sagde Thorbjørn Olesen til Viasat Golf efter åbningsrunden.

Thorbjørn Olesen har generelt været godt spillende de seneste måneder – spil, der foreløbig kulminerede med en fornem 10. plads i WGC Bridgestone Invitational.

Og det er det spil, han byggede videre på i dag, hvor det lykkedes ham at undgå den grimme rough med Bermuda-græs, som er svær at komme ud af.

— Heldigvis missede jeg ikke mange fairways i dag. Det var kun et par stykker. Men kommer du først ud i rough’en, er det bare at prøve og få den fremad, sagde Thorbjørn Olesen om forholdene på banen.

Han slår ud på anden runden i morgen, fredag, kl. 20:00 dansk tid og vil formentlig få en del tv-dækning på grund af sin aktuelle topplacering.

Leaderboard – PGA Championship