Tour

Dyr dansk fredag på Quail Hollow: Thorbjørn Olesen hægtet helt af topstriden

Billede
Foto: Warren Little / Getty Images

Det blev en fredag med store danske omkostninger i majorturneringen PGA Championship på Quail Hollow i North Carolina, USA, hvor Thorbjørn Olesen efter drømmeåbningen og førstepladsen i går helt mistede grebet til toppen og Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen allerede må gå på weekend.

Thorbjørn Olesen fik helt generelt en møgfredag. Han fik aldrig rigtig fat og lå halvvejs på runden allerede i +4 for dagen med blandt andet to dobbeltbogeys på 15. og 16. hul.

Herefter sendte et tordenvejr hele feltet på en ufrivillig pause på knap to timer i klubhuset. Men muligheden for at få renset hovedet hjalp tilsyneladende ikke på den 27-årige danskers spil. På bagni blev det til yderligere to bogeys, inden hornet lød ved mørkets frembrud kl. 20:12 lokal tid (kl. 2:12 natten til lørdag dansk tid, red.).

Det placerer Thorbjørn Olesen på en foreløbig 31. plads i +6 for dagen ved siden af blandt andre Rory McIlroy, Dustin Johnson og Henrik Stenson, når han lørdag morgen kl. 7:45 amerikansk tid skal færdigspille de sidste tre huller af fredagens runde.

— Det føltes rigtig godt fra starten af, og jeg havde en god opvarmning. Men det blev lidt en kamp hele vejen, hvor jeg valgte de forkerte slag og lagde mig de forkerte steder omkring greens, sagde Thorbjørn Olesen til Viasat Golf, da han kom ind efter at have slået ud på 7. hul og rundens tredjesidste hul.

— Det er frustrerende. Men sådan er det i en major, når man begynder at tage dårlige beslutninger. Og så går det hurtigt.

Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen var ude i de tidlige morgenbolde på anden runde og nåede at blive færdig før regnen trak ind over Charlotte.

Danmarks Ryder Cup-kaptajn måtte dog notere en 77’er (+6) og ender sammen med Søren Kjeldsen langt fra cuttet. Kjeldsen kunne heller ikke få det til at hænge sammen og sluttede denne uges major med en 78’er (+7).

Det var dog langt fra alle, der var i problemer hen over fredagen. Amerikaneren Kevin Kisner, som Thorbjørn Olesen delte føringen med efter de første 18 huller, fortsatte det solide spil og fastholdt med endnu en 67’er sin førerposition.

Den deler han nu med japaneren Hideki Matsuyama, som med en powerrunde med syv rene birdies til en 64’er og ny banerekord for alvor meldte sig ind i titelkampen.

De to har australieren Jason Day to slag efter sig med Francesco Molinari, Louis Oosthuizen og Chris Stroud lige efter sig.

Til gengæld er det slut i den anden ende af leaderboardet for profiler som Justin Rose, Sergio Garcia, Thomas Pieters og Phil Mickelson, der som Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn ikke klarede cuttet.

Leaderboard – PGA Championship