Tour

Europa fik samlet øretæve af USA i Solheim Cup’en

Billede
Foto: Stuart Franklin / Getty Images

Det bliver allertidligst på Gleneagles i Skotland i 2019, at Europa igen kan hæve kvindernes prestigefyldte Solheim Cup-trofæ.

For USA fuldendte søndag den store triumf i de 12 afgørende singler, som blev støbt med en overlegen føring efter foursomes og fourball-matcherne lørdag og søndag.

Selv om Europa med Emily Pedersen på holdet vandt fem af søndagens singler, var det kun nok til at pynte på en samlet amerikansk storsejr med slutcifrene 16½ – 11½.

For Emily Pedersen, der var ude i søndagens sidste single-match, blev det heller ikke dagen, hvor hun kunne bidrage med point til Europa. Hun tabte rookie-matchen til Danielle Kang med 3&1.

Men hun blev indrammet i historiske tv-billeder, da resten af de tabende europæere inklusiv holdkaptajn Annika Sörenstam i samlet trop, arm-i-arm fulgte den danske golfkomet op af det sidste hul.

Søndagen vil også blive husket for den vel nok største af de 12 singler – den allerførste match mellem Anna Nordqvist og Lexi Thompson. Efter fire huller var den 22-årige amerikaner nede med fire, men med en suveræn slutspurt med tre birdies og to eagles fik hun ikke kun udlignet, men også bragt sig foran, inden matchen blev delt på allersidste hul.

Og for Emily Pedersen må de sidste tre dage på Des Moines Golf and Country Club i Iowa have givet solid erfaring og appetit på meget mere, til når Europa om to år skal forsøge at tilbageerobre trofæet på hjemmebane i Skotland.

Med weekendens storsejr har USA vundet Solheim Cup-trofæet to gange i træk. Amerikanerne tog pokalen fra Europa i Tyskland for to år i Tyskland efter fire år i europæisk varetægt.

Slutstilling – Solheim Cup